Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM debuteaza in grupele Ligii

ro

29 Sep, 2009 02:58 1185 Marime text
hcm.jpgNurhan Ali: „Cupa şi campionatul sunt deja obiective clasice pentru noi. De data aceasta vrem să ne axăm mai mult pe Liga Campionilor"

Campioana României, HCM Constanţa, joacă mâine pentru a patra oara în Liga Campionilor. Constănţenii vor întâlni în primul meci din faza grupelor, care va avea loc la Buzău, pe spaniolii de la Pevafersa Valladolid.

Handbal Club Municipal reîntâlneşte „coşmarul" din ediţia trecută a cupelor europene. Formaţia de pe litoral va juca împotriva uneia dintre forţele handbalului european, Pevafersa Valladolid, câştigătoare a Cupei Cupelor sezonul trecut. Echipa pregătită de Zoran Kurtes nu este la prima confruntare cu formaţia spaniolă, constănţenii având amintiri neplăcute după ultimele întâlniri directe. Pevafersa a eliminat HCM în sezonul 2005 - 2006 al Cupei Cupelor, în penultimul act al competiţiei, cea mai mare performanţă pentru campioana României pe plan internaţional. Mai mult, spaniolii antrenaţi de Juan Carlos Pastor, campion mondial cu naţionala Spaniei în anul 2005, au câştigat sezonul trecut aceeaşi competiţie, după ce a eliminat în sferturile de finală gruparea de pe litoral, cu două victorii la scor (38-23, în Spania, şi 35-28, la Constanţa). În ceea ce priveşte aşteptările de la această participare, oficialii constănţeni speră ca HCM să fie prima echipă care depăşeşte faza grupelor. „Cupa şi campionatul sunt deja obiective clasice pentru noi. De data aceasta vrem să ne axăm mai mult pe Liga Campionilor. În acest sezon sper să fim prima echipă care reuşeşte să depăşească faza grupelor", a declarat directorul executiv al clubului de la malul mării, Nurhan Ali. Obiectivul nu este imposibil de realizat, mai ales că sistemul din această fază a Ligii s-a schimbat începând cu acest sezon. Astfel, noul format constă în patru grupe cu câte şase echipe. Spre deosebire de sezoanele trecute, primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în şaisprezecimile Ligii Campionilor. Pentru acest lucru, Toma şi compania se vor mai lupta în grupă cu formaţiile Chekhovskie Medvedj (Rusia), Montpellier (Franţa), Pick Szeged (Ungaria) şi PAOK Salonic (Grecia).

Toate meciurile, în deplasare

Debutul pe „teren propriu" va avea loc în Sala Romeo Iamandi din Buzău, după ce Federaţia Europeană de Handbal a decis ca HCM Constanţa să dispute partidele din Liga Campionilor în afara Constanţei. Clubul de pe litoral a făcut mai multe demersuri la EHF pentru a obţine dreptul de a juca la Constanţa, chiar dacă sala nu se încadrează în normele impuse. „Practic, suntem singura echipă din Champions League care va juca toate meciurile în deplasare", a spus Nurhan Ali. Partida dintre HCM Constanţa şi Pevafersa Valladolid se va disputa mâine, de la ora 19.00, şi va fi transmis în direct pe Sport.ro. Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din Vaclav Horacek şi Jiri Novotny (ambii din Cehia).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • inconstanta 29 Sep, 2009 10:58 De ce HCM Constanţa joacă acasă … la Buzău? Spune ce parere ai la http://inconstanta.wordpress.com/