Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut cu succes in Liga Europeana

ro

25 May, 2009 03:15 3327 Marime text

volei.jpgDin lotul formaţiei noastre au făcut parte şi câteva jucătoare care s-au aflat la primul meci pentru echipa naţională

Echipa de volei feminin a României a debutat cu dreptul în Liga Europeană, după ce a reuşit să câştige, vineri şi sâmbătă, la Sala Sporturilor, în faţa Turciei, formaţie deja calificată în Final Four, din postura de ţară gazdă.
Reprezentativa feminină de volei a României a învins fără probleme sâmbătă, scor 3-0 (25-22, 25-23, 25-12), pe Turcia, în al doilea meci din cadrul Grupei B a Ligii Europene, disputat în Sala Sporturilor din Constanţa. „Tricolorele" s-au impus şi în prima partidă, disputată vineri seară, cu scorul de 3-2 (14-25, 25-20, 15-25, 25-18, 15-12). În lipsa selecţionerului Florin Grapă, echipa a fost condusă de pe bancă de Paul Bogdan. „Am alternat momentele bune de joc cu altele mai puţin bune. Avem multe jucătoare în lot care au debutat la echipa naţională sau au fost nevoite să evolueze pe alte posturi decât cele obişnuite şi am încercat să le degrevez de tensiunea meciului. Am avut unele probleme când am făcut lotul, dar e bine că am reuşit să ne impunem", a spus Bogdan Paul. Alături de jucătoarele păstrate în lotul convocat pentru turneul din Bulgaria (Pristavu, Gavrilescu, Miclea, Bărăscu, Herlea, Nedelcu, Nneka şi Zaharia), pentru meciurile de la Constanţa au mai fost chemate Denisa Drâmboi (SCMU Craiova), Alexandra Trică, Daiana Mureşan şi Alina Albu (CSU Metal Galaţi), Alice Kapelovies (Tfoc Terville-Florenge - Franţa), Adina Stanciu şi Alexandra Sobo (Unic Piatra Neamţ), Roxana Iosef şi Andreea Niţulescu (Ştiinţa Bacău). Următoarele două jocuri ale naţionalei se vor disputa cu Franţa, în deplasare, pe 30 şi 31 mai, după care va întâlni reprezentativa Marii Britanii, o săptămână mai târziu. În total, România va disputa 12 jocuri. România face parte din Grupa B a Ligii Europene, alături de echipele Turciei, Franţei şi Marii Britanii. La turneul Final Four urmează să se califice o singură formaţie, Turcia fiind deja calificată în calitate de ţară gazdă. Final Four-ul Ligii Europene se va disputa pe 11 şi 12 iulie, la Kayseri (Turcia). Din Grupa A (Serbia, Bulgaria, Spania şi Grecia) vor ajunge la Final Four echipele care vor termina pe primele două locuri.

Naţionala, la Constanţa

Naţionala feminină de volei a României va susţine toate meciurile de pe teren propriu, din cadrul Ligii Europene, la Sala Sporturilor din Constanţa. Astfel, iubitorii voleiului de la malul mării vor putea vedea din nou la lucru formaţia pregătită de Florin Grapă, pe 6 şi 7 iunie, când România va juca împotriva Marii Britanii. În penultima etapă, voleibalistele „tricolore" vor evolua împotriva Franţei, pe 20 şi 21 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii