Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debut cu dreptul in retur

ro

02 Mar, 2009 00:55 628 Marime text
fotbal_faru-buzau_1.jpg#Ion Marin: „Este o victorie care ne dă speranţe pentru viitor, pentru că se poate construi din mers o echipă complet nouă".
Cu o formaţie total schimbată faţă de prima jumătate a campionatului, Farul a reuşit să obţină o victorie în debutul returului, impunându-se sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0. 

Noua echipă a Farului, având în primul 11 şase jucători cu vârsta sub 25 de ani (Ionuţ Larie - 22 ani), Alexandru Măţel - 19 ani, Denis Alibec - 18 ani, Jan Pahor - 23 de ani, Cristian Pantelie - 24 de ani şi Gaston Mendy - 23 de ani), a reuşit să obţină o victorie importantă pentru salvarea de la retrogradare, împotriva „lanternei roşii", Gloria Buzău. Într-o partidă în care lupta s-a dat la mijlocul terenului, „rechinii" deschid scorul în minutul 20. Denis Alibec centrează de pe partea stângă, Gosic prelungeşte cu capul până la Rusmir, care îl învinge pe Zimmermann cu un şut din interiorul careului mare. Până la finalul primei reprize, doar buzoianul Matei se mai remarcă printr-un şut de la 25 de metri, respins în corner, de Curcă. A doua parte a meciului începe foarte bine pentru constănţeni, care îşi majorează avantajul de pe tabelă. Astfel, în minutul 51, Băcilă, abia intrat pe teren, şutează de la 20 de metri, jucătorii Gloriei resping în centrul careului, de unde Alibec marchează al doilea gol al său în Liga I, cu un şut plasat. La final, Farul se impune în faţa „lanternei roşii", Gloria Buzău, şi se depărtează pentru moment de zona retrogradării, urcând pe locul 12 în clasamentul Ligii I. Antrenorul Farului, Ion Marin, a declarat după meci că este mulţumit de evoluţia elevilor săi şi este încrezător că poate construi o nouă echipă, formată din mulţi jucători tineri. „Este o victorie care ne dă speranţe pentru viitor, pentru că se poate construi din mers o echipă complet nouă. Nu aşteptăm decât randament din partea jucătorilor, nu ne interesează nici numele şi nici vârsta fiecăruia. Trebuie să ne concentrăm foarte bine pentru că ne aşteaptă meciuri dificile, cu Rapid şi Craiova", a spus Ion Marin, care i-a lăudat pe tinerii Măţel şi Larie pentru evoluţia din meciul cu Buzăul: „Îmi pare rău că în acest meci nu a avut o prestaţie bună şi Pantelie, pentru că în privinţa lui Larie şi Maţel, evoluţiile de astăzi (n.r. sâmbătă) sunt deja confirmări. Bineînteles, aşteptăm de la ei să crească de la joc la joc". Deşi nu a obţinut nicio victorie în actuala stagiune, antrenorul secund al Gloriei, Ion Balaur, a afirmat că încă mai crede în salvarea de la retrogradare. „Din păcate, nu am reuşit să câştigăm în primul joc din retur cu o echipă nou-formată în această iarnă. Normal că sperăm, în continuare, să evităm retrogradarea, deoarece fiecare joc are o altă istorie", a declarat tehnicianul buzoian. Primul test cu adevărat important pentru noua echipă a Farului va veni etapa viitoare, când „rechinii" vor întâlni, sâmbătă, pe Rapid, chiar în Giuleşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii