Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSV 2004 Tomis se intareste de la Metal Galati

ro

13 Jun, 2009 02:37 2375 Marime text

volei_e.jpgKatarina Barun are în palmares câştigarea Ligii Campionilor în 2007, cu Volley Bergamo

După ce a încheiat cel mai bun sezon din istoria clubului, clasându-se pe locul secund, CS Volei 2004 Tomis a început campania de transferuri cu scopul de a forma o echipă competitivă pentru Cupa CEV.

Deşi susţinea că nu este interesată să transfere jucătoare de la CSU Metal Galaţi, conducerea formaţiei constănţene aduce forţe noi de la campioana României. Fosta componentă a echipei CSU Metal Galaţi, Katarina Barun, a acceptat oferta vicecampioanei CS Volei 2004 Tomis Constanţa, conform postului local RTV Galaţi. Voleibalista croată (25 de ani, 1.94 metri) a evoluat doar patru partide sub culorile formaţiei gălăţene, în ediţia 2008 - 2009 a Diviziei A1. În etapa a V-a a campionatului recent încheiat, în timpul unui meci cu CSU Medicina Târgu Mureş, Katarina Barun a suferit o gravă accidentare, care a ţinut-o departe de terenul de joc până la finalul sezonului. La sfârşitul acestui sezon, Barun avea să declare că nu va mai continua cu CSU Metal Galaţi. În ceea ce priveşte cubaneza Mayvelis Martinez şi liberoul Alexandra Trică, ale căror contracte expirau la finalul sezonului trecut, şi-au prelungit înţelegerile cu gruparea de la malul Dunării, iar centrul Alina Albu a refuzat un nou acord, aceasta dorind să evolueze în străinătate. Potrivit preşedintelui clubului de la malul mării, Cristian Zgabercea, în perioada următoare, echipa va fi întărită şi cu alte jucătoare importante. „Mai este încă timp până se termină perioada de transferuri. Sunt câteva jucătoare pe care am dori să le aducem la echipă. Vrem să întărim lotul cu jucătoare experimentate, care au evoluat la Jocurile Olimpice şi campionate mondiale", a spus Zgabercea.

Radostina, menajată

Dacă restul lotului este în vacanţă, două dintre componentele echipei CSV 2004 Tomis vor evolua, în acest final de săptămână, în Liga Europeană. Astfel, Ioana Pristavu şi Claudia Cârstoiu-Gavrilescu vor juca, sâmbătă şi duminică, pentru naţionala României, în Scoţia, împotriva selecţionatei Marii Britanii. „Tricolorele" s-au impus, săptămâna trecută, în cele două partide disputate împotriva britanicelor, la Constanţa, păstrând încă şanse de a se califica la turneul final. În ceea ce o priveşte pe Radostina Chiţigoi, extrema formaţiei constănţene nu va juca la Gabrovo pentru echipa Bulgariei, care întâlneşte pe Grecia. Chiţigoi va fi menajată pentru acest joc, alături de alte jucătoare de bază ale naţionalei ţării vecine. Grecia este cea mai slabă echipă din grupă, având şase eşecuri din tot atâtea meciuri. Programul partidelor de la sfârşitul acestei săptămâni: grupa A, Spania - Serbia (vineri - ora 18.30 şi sâmbătă - ora 21.30), Bulgaria - Grecia (sâmbătă şi duminică - ora 17.30); grupa B: Franţa - Turcia (vineri şi sâmbătă - ora 21.30), Marea Britanie - România (sâmbătă şi duminică - ora 17.00).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii