Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Callatis Mangalia ameninta cu retragerea din campionat

ro

12 Jul, 2003 00:00 518 Marime text

In semn de protest fata de cazul "Ratiu"

Jucatorului care, in iarna, a fugit la Dinamo i-a fost ridicata suspendarea * In schimbul sau, Callatis urma sa primeasca 2.500 de euro si patru jucatori la schimb

In iarna, Cosmin Ratiu, jucatorul echipei de rugby Callatis Mangalia, formatie pe atunci in Divizia Nationala, era solicitat de RC Farul Constanta. Dupa negocieri aprinse intre conducerile celor doua cluburi, Ratiu trebuia sa evolueze in retur la gruparea constanteana, in schimbul sau fiind cedati definitiv doi jucatori (Andrusca si Furcoi), iar alti patru imprumutati pana in vara (Badan, Osman, Hopartean si Damaschin). Venit duminica la Constanta, Ratiu a si semnat o parte din acte, restul urmand a fi parafate a doua zi. Instalat in minihotelul de la stadion, componentul echipei nationale de seniori a Romaniei a zabovit doar cateva ore. Un "telefon-promisiune" de la Dinamo Bucuresti, si jucatorul era deja la gruparea din capitala. Riscul era mare: suspendarea pe o perioada din activitatea sportiva. Dar, stiuta fiind influenta echipei, pe atunci campioana en-titre, Ratiu a hotarat sa mearga pana la capat. Inselate de jucator, Callatis si Farul au facut memoriu la federatie, pentru suspendarea jucatorului. "Din partea noastra, Ratiu este al Farului pana in vara. Clubul ii da dezlegare doar pentru aceasta echipa. Daca nu o sa vrea, aplicam sanctiunile. Ratiu risca o suspendare pe doi ani, pentru ca mai are contract cu Callatis pe trei ani", spunea la vremea respectiva antrenorul Vasile Bercu. "Ratiu a dat dovada ca este un om lipsit de caracter. Eu, personal, nu l-as mai vrea la Farul. Vom cere suspendarea lui, pentru ca vrem sa-i dam o lectie de moralitate", completa si directorul executiv al Farului, Jean Garabet.

Suspendat, dar convocat la lot

In partea a doua a campionatului, Ratiu nu a avut drept de joc pentru nici o echipa, dar, cu toate acestea, el a fost convocat si a evoluat in lotul national divizionar A, in partida contra selectionatei England Counties. La finele sezonului trecut, Federatia Romana de Rugby cerea clubului din Mangalia sa-si rezolve pe cale amiabila "conflictul" cu Dinamo. Cele doua cluburi pareau ca au ajuns la o intelegere. In schimbul lui, Callatis urma sa primeasca 2.500 de euro si patru jucatori. In ultima sa sedinta, Colegiul Director al FRR i-a ridicat suspendarea, Ratiu fiind declarat jucator liber de contract. Iar in acest caz, Callatis ramane cu "buza umflata", dinamovistii nemairecunoscand invoiala. Intrigata de acest lucru, conducerea clubului mangaliot intentioneaza sa se retraga din campionatul Diviziei A. Totodata, ea doreste sa faca un memoriu la forurile internationale abilitate, pentru a le atentiona de favoritismele pe care FRR le face dinamovistilor. Nu este exclus ca, in demersul sau, Callatis sa fie ajutata si de alte cluburi, rivale formatiei din capitala. Conducerea gruparii de pe litoral se va decide pana saptamana viitoare asupra modului de protest.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii