Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţia muncitorului decedat la Analog Trans SRL „Vreau ca patronul Mugurel Pană să-i asigure viitorul copilului meu"

ro

31 Mar, 2011 02:20 2830 Marime text
cap_2.jpgIeri s-a împlinit o săptămână de la producerea accidentului de muncă în urma căruia un tânăr de 27 de ani şi-a pierdut viaţa.

„Soţul meu, Marian Dinu, lucra de un an la societatea Analog Trans SRL. Patronul Mugurel Pană i-a promis mereu că-i va face contract de muncă, dar nu i-a făcut. Mai mult, erau şi rude: bunica soţului meu era soră cu soacra lui Pană. Când a decedat (n.r. Marian Dinu), Mugurel Pană ne-a dat mie şi soacrei mele câte 1.000 de lei, ca un fel de ajutor din partea lui. Ceea ce vreau eu e ca patronul Pană să-i asigure un viitor copilului meu de zece ani, care este în clasa a III-a. Noi locuim în satul Tichileşti, aici nu sunt locuri de muncă. Iar eu nu-mi pot lăsa copilul singur şi să plec departe de el", ne-a povestit Daniela Dinu, soţia muncitorului care a decedat pe 23 martie, strivit de bena unui utilaj. Soţia muncitorului decedat susţine că patronul Mugurel Pană îl punea pe acesta la munci periculoase, fără să-i ofere condiţii. „Timp de un an, de când lucra la această societate, soţul meu era pus să facă tot felul de munci periculoase, fără a-i fi oferite condiţii, printre aceste munci fiind chiar şi condusul de buldozere şi macarale. Mai mult, la momentul decesului, era îmbrăcat în salopetă şi purta bocanci. Ultimele două luni, nici măcar nu a fost plătit. Patronul îi dădea câte 7 lei pe oră", ne-a mai povestit Daniela Dinu.

Ancheta ITM este încă în desfăşurare

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa susţin că ancheta este în desfăşurare. „În baza noastră de date, nu există niciun contract de muncă pe numele lui Marian Dinu. Se pare că acesta lucra fără forme legale de muncă, deci nu avea nici fişă individuală. De asemenea, nu ştim dacă era apt sau nu de muncă. Ancheta va mai dura două săptămâni, timp în care vom găsi răspuns la toate întrebările", a declarat Marian Becheanu, inspector-şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa. Am încercat să luăm legătura cu administratorul SC Analog Trans SRL Ovidiu, Mugurel Pană, care, după ce a auzit întrebarea, a închis telefonul. Reamintim că, pe 23 martie, Marian Dinu, în vârstă de 27 de ani, a fost strivit de bena unui utilaj, pe care încerca să o descarce de pe o platformă. Firma Analog Trans a fost înfiinţată în 1998, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de „construcţii hidrotehnice". Unic asociat şi, totodată, administratorul firmei este Mugurel Pană, de 42 de ani, din Constanţa. În 2008, cu 30 de salariaţi, firma a avut o cifră de afaceri de 8.897.445 de lei şi un profit brut de 68.522 de lei, în timp ce cu un an înainte Analog Trans avea 35 de salariaţi, cifra de afaceri era de 5.721.609 de lei, iar profitul brut a fost zero. În aprilie 2010, firma Analog Trans, în asociere cu italienii de la C.O.I.S., a câştigat contractul pentru refacerea lucrărilor de protecţie şi consolidări mal drept km 30+000 ÷ 30+500 Canal Dunăre - Marea Neagră, de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA. De menţionat că, potrivit site-ului Vrajitorul.eu, la momentul de faţă, pe numele firmei Analog Trans sunt înscrise peste 30 de garanţii şi cam tot atâtea credite. În ceea ce-l priveşte pe Mugurel Pană, acesta mai apare în societăţile Agrotransport Tomis SA, Transport Tomis SRL, Crasher Sit 07 SRL, Exploatare Sitorman şi Windblade SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii