Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seminar despre tratarea apelor uzate Contract de colaborare RAJA - Ambasada Statelor Unite ale Americii (Galerie foto)

ro

01 Jun, 2012 01:00 1893 Marime text
Rajaseminar1.jpgSpecialişti din România, SUA şi Republica Moldova s-au întâlnit la sediul SC RAJA SA Constanţa, unde discută despre cele mai importante tehnologii de tratare a apei potabile şi a celei uzate.

Timp de două zile, la sediul central al RAJA SA se desfăşoară seminarul internaţional susţinut de specialiştii americani de la General Electric şi de profesori universitari renumiţi, seminar în care se vor analiza cele mai eficiente soluţii pentru tratarea apei potabile şi a celei uzate. La seminar participă şi reprezentanţii companiilor de apă din România şi din Republica Moldova, dar şi ministrulMediului din Republica Moldova, Gheorghe Şalaru, şi reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Tema seminarului este „Tratarea apelor uzate şi a celor potabile şi scoaterea nitraţilor din acestea".

Rajaseminar2.jpgScopul seminarului este schimbul de experienţă între operatorii de apă în ceea ce priveşte tratarea apelor potabile şi uzate. „Datorită faptului că General Electric şi-au dovedit eficienţa pe plan mondial, am considerat că există un potenţial semnificativ pentru a schimba felul în care se fac lucrurile în România în sectorul de apă-canal. Compania va prezenta soluţii pentru tratarea apei potabile şi a celei uzate. Cea din urmă se va întoarce în natură potabilă. Este o acţiune importantă, dată fiind necesitatea implementării tehnologiilor de tratare a apelor uzate", a declarat Felix Stroe, directorul general al Companiei RAJA SA. Acesta a mai ţinut să precizeze că preţul pentru un metru cub de apă la SC RAJA SA este pe locul 62. „Apa de la Constanţa nu este cea mai scumpă din România, deşi noi o scoatem din subsol, lucru care implică costuri mari la energia electrică", a mai spus Felix Stroe. Seminarul face parte din contractul de colaborare dintre SC RAJA SA şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. După întâlnire, toate discuţiile şi propunerile specialiştilor participanţi se vor concretiza în soluţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii