Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile „Mircista

ro

02 Nov, 2011 01:25 3206 Marime text
elev_Mircea.jpgDana Pisică învaţă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, profil Matematică-Informatică, intensiv Informatică. Pasionată de matematică, informatică şi fizică, încă din clasa V-a Dana a participat la toate concursurile şcolare, adunând în palmares zeci de premii, menţiuni şi diplome. Astfel, în clasa a V-a, Dana a câştigat premiul I la Concursul de matematică „Lumina Math" şi premiul II la Concursul de matematică „Xcellenta". În clasa a VI-a, eleva a obţinut premiul II la Concursul de matematică „Math Space", premiul I la Concursul de matematică „Antonio Zahariade", medalia de argint la Concursul interjudeţean de matematică „Dimitrie Pompeiu", premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică, premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Fizică, diplomele Einstein şi Newton la Concursul de fizică creativă „Ştefan Procopiu". Lista premiilor obţinute în clasele de gimnaziu este atât de vastă, încât nu ne-ar ajunge pagina să le înşirăm pe toate. În clasele de liceu, Dana a continuat să participe la olimpiadele şi concursurile şcolare, la care s-a făcut remarcată. Astfel, în clasa a XI-a, Dana a reuşit să obţină premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică, medalie de bronz la faza naţională a Olimpiadei de Matematică, premiul I la Concursul Naţional de Evaluare în Matematică, premiul al II-lea la Concursul de matematică „Cangurul", premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Fizică şi la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie. Dintre premiile pe care le-a câştigat în clasa a X-a amintim premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică, premiul III la Concursul interjudeţean N. N. Mihăileanu, premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Fizică, diplomele Procopiu şi Einstein la concursul de Fizică Creativă „Ştefan Procopiu". În clasele a X-a şi a XI-a, adolescenta a mai adăugat în palmares premiul II la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică, premiul II la Concursul Facultăţii de Matematică a Universităţii Ovidius, premiul II la faza naţională a Concursului de Matematică Aplicată „Cangurul", premiul II la faza judeţeană a Olimpiadei de Biologie şi premiul I la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba Engleză.

Pasionată de spaţiul cosmic şi rachetomodelism

Încă din clasa a IX-a, Dana a început să frecventeze Centrul de cercetare al elevilor, coordonat de profesorul Ion Băraru. În clasa a XI-a, împreună cu echipa β Columbiat a obţinut premiul I la semifinala est-europeană a Internaţional Space Settlement Design Competition, iar împreună cu echipa TOMIS 3 - premiul III la NASA Space Settlement Contest (Orlando, Florida). În acelaşi an, eleva a câştigat marele premiu la finala Internaţional Space Settlement Design Competition, care a avut loc în Houston (Texas). În clasele a X-a şi a XI-a, adolescenta a obţinut împreună cu echipa Aresam premiul I la semifinala est-europeană a Internaţional Space Settlement Design Competition, premiul I cu echipa Astoria la semifinala est-europeană a Internaţional Space Settlement Design Competition, marele premiu la finala internaţională a Internaţional Space Settlement Design Competition (Houston) şi premiul II cu echipa Olimpus la NASA Space Settlement Contest. În afară de spaţiul cosmic, Dana este atrasă şi de şi rachetomodelism: ea a reuşit să câştige, timp de doi, premiul I la Concursul de rachetomodelism Hermann Oberth (Tuzla).

Premii la sesiunile de comunicări ştiinţifice

Eleva Dana Pisică a convins juriul că merită două premii I la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice a Facultăţii de Inginerie de la Universitatea Politehnică Bucureşti pentru lucrările „Tomis 3 - proiect de staţie orbitală permanentă" şi „β Columbiat - o colonie umană spaţială circumterestră". La Olimpiada Internaţională de Proiecte de Mediu, care a avut loc la Istanbul, Dana a câştigat medalia de aur pentru lucrarea „Medusa crabs - For a Healthy Sea Shore". Mai amintim premiul I la Ecoforumul Internaţional Srebarna - 2010 (Silistra) pentru lucrarea „Medusa crabs - Black Sea Environmental Future by Design for a Sustainable Development", premiul I la Ecoforumul Internaţional Srebarna - 2011 pentru lucrarea „Phoenix" şi diploma pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea oraşului Constanţa în cadrul Galei „10 Oameni de Valoare pentru Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii