Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Constanta va cheltui zece miliarde pentru flori

ro

10 Mar, 2010 03:20 3100 Marime text
cap_2.jpgMunicipalitatea se pregăteşte să cheltuiască sume exorbitante pentru amenajarea spaţiilor verzi

Chiar dacă se vaită că nu are bani pentru a-şi acoperi obligaţiile de plată, primarul Radu Mazăre investeşte în... floricele.

După invitaţiile de participare la licitaţie privind achiziţionarea de gazon şi gard viu, municipiul Constanţa a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ de participare pentru o nouă procedură de achiziţie. Potrivit anunţului nr. 95471/09.03.2010, municipiul Constanţa se pregăteşte să achiziţioneze răsaduri de flori, defalcate pe loturi, pentru anul 2010. Municipalitatea va încheia, potrivit SEAP, contracte de furnizare pentru fiecare lot în parte. Concret, Primăria Constanţa va achiziţiona 20.000 de fire de bănuţei (Lot 1 - Belis perenis), 20.000 de fire de pansele cu flori mari, de culori diferite (Lot 2 - Viola tricolor maxima), 25.000 de bulbi de lobelia (Lot 3 - Lobelia spp.), 50.000 de fire de petunii de diferite culori (Lot 4 - Petunia hibrida grandiflora superbisima) şi alţi 50.000 de bulbi de petunii mari (Lot 5 - Petunia hibrida grandiflora). De asemenea, municipalitatea va achiziţiona şi 25.000 de fire de balsamina (Lot 6 - Impatiens spp.), 25.000 de fire de salvie albă (Lot 7 - Salvia splendens), 25.000 de salvie roşie ( Lot 8 - Salvia splendens), 26.650 bucăţi de pufuleţi (Lot 9 - Agerathum mexicanum), 50.000 de fire de gazania (Lot 10 - Gazania splendens), 50.000 de fire de rudbekia (Lot 11 - Rudbeckia), 5.000 de bucăţi de cana roşie (Lot 12 - Canna indica roşie), 5.000 de fire de cana galbenă (Lot 13 - Canna indica galbenă) şi 7.440 de crizanteme de diverse culori (Lot 14 - Chrysanthemum hortorum).

Cine va fi câştigătorul?

Pentru toate aceste flori, municipalitatea este dispusă să plătească nu mai puţin de 840.265,1 lei fără TVA, adică aproape zece miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA. Rămâne de văzut cine va câştiga acest contract pe bani grei. Precizăm că anii trecuţi, o mare parte din răsadurile şi materialul dendrologic cumpărat de municipiul Constanţa a fost achiziţionat de la SC Pomacost SA, firmă condusă de Basarab Popa, vărul primarului Radu Mazăre, şi care are ca obiect de activitate servicii anexe agriculturii, grădinărit peisagistic şi arhitectură peisageră, flori şi plante decorative.

flori_-_ronduri_de_flori.jpgAlţi bani pentru gazon şi gard viu

De precizat că, municipiul Constanţa a mai alocat 98.800 de lei, respectiv 166.950 de lei, pentru furnizarea de sămânţă de gazon necesară refacerii peluzelor degradate şi pentru achiziţia de material dendrologic - gard viu.

Nu, administraţia locală a Constanţei nu a descoperit vreo comoară, pe care o va pune la bătaie pentru amenajarea spaţiilor verzi. Toată suma necesară achiziţionării acestor flori va fi asigurată, potrivit anunţului din SEAP, de la bugetul local.

Societăţile comerciale care vor participa la licitaţie trebuie să prezinte, printre altele, lista principalelor livrări de produse efectuate în ultimii trei ani, conţinând valori, perioade de livrare şi beneficiari (indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi), certificat de atestare profesională pentru activitatea de comercializare a seminţelor/materialului săditor, eliberat de Inspectoratul Teritorial pentru calitatea seminţelor şi materialului săditor, valabilă pentru anul în curs, dar şi autorizaţie pentru comercializarea acestor produse.

Tipul procedurii de achiziţie este licitaţia deschisă, cu etapă finală de licitaţie electronică. Criteriul de atribuire va fi, potrivit SEAP, preţul cel mai scăzut. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 19 aprilie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa, din Bd. Tomis nr. 51.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii