Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o mie de locuri în licee au rămas fără elevi după repartizările computerizate (document)

ro

28 Jul, 2011 00:58 2775 Marime text
copii_liste_elevi.jpgPeste 1.200 de locuri de admitere în clasa a IX-a au rămas vacante în liceele din judeţul Constanţa, chiar şi după ce s-a încheiat cea de-a doua etapă a repartizării computerizate. Mai exact, 1.252 locuri de-a XI-a, ceea ce înseamnă peste 35 de clase întregi, nu s-au mai format din cauză că nu au avut elevi care să opteze pentru acele locuri. Colegiul Tehnic Tomis, din municipiul Constanţa, şi Grupul Şcolar Industrial Ion Bănescu, din Mangalia, sunt în fruntea clasamentului liceelor din judeţ, cu cele mai multe locuri rămase libere după a doua repartizare computerizată, care a avut loc pe 22 iulie. La Grupul Şcolar Industrial Ion Bănescu, la specializarea „Mecanică", din cele 65 de locuri disponibile, au rămas neocupate 64, la specializarea Industrie Textilă şi Pielărie au rămas neocupate 15 locuri, iar la profilul Sportiv - 25 de locuri. La Colegiul Tehnic Tomis din Constanţa din cele 62 de locuri disponibile la specializarea „Construcţii, instalaţii şi lucrări" 60 au rămas fără elevi. Din clasament face parte şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox, cu 30 de locuri neocupate. Specializarea „Bibliotecar, documentarist" de la Colegiul Naţional Kemal Ataturk, din Medgidia, a rămas cu 29 de locuri libere din cele 30 puse la dispoziţia absolvenţilor de gimnazii. Colegiul Dobrogea din Castelu are 26 de locuri neocupate la specializarea „Turism şi alimentaţie". În clasament, urmează Grupul Şcolar Lazăr Edeleanu din Năvodari. La specializarea „Construcţii, instalaţii şi lucrări publice" nici unul din cele 26 de locuri nu a fost ocupat. În aceeaşi situaţie se află şi Colegiul Tehnic Pontica: la specializarea „Agricultură" nici unul din cele 20 de locuri puse la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu nu a fost ocupat. Printre liceele care nu au prezentat interes pentru absolvenţii de gimnaziu ai acestei promoţii se numără şi Colegiul tehnic Vasile Pârvan (23 de locuri neocupate), Grupul Şcolar Carmen Sylva din Eforie Sud (cu 20 e locuri neocupate), Liceul Ioan Roman din Constanţa (cu 26 de locuri neocupate).

Liceele în care nu s-au ocupat toate locurile vor primi mai puţine fonduri

Locurile rămase neocupate în licee influenţează negativ şi finanţarea unităţilor de învăţământ, începând cu anul şcolar care începe în toamnă. Din septembrie, finanţarea se va face per elev, iar şcolile în care nu s-au ocupat toate locurile vor primi mai puţine fonduri. Directorii liceelor afectate de lipsa de elevi au spus că vor căuta soluţii pentru a forma clasele, astfel încât să nu rămână clase cu prea puţini copii, una dintre idei fiind comasarea acestora. După prima etapă a repartizării computerizate la liceu, 6.541 de absolvenţi de gimnaziu au fost admişi în clasa a IX-a. La a doua repartizare, alţi 79 de elevi au intrat la liceu, cei mai mulţi dintre ei în unităţi de învăţământ cu profil industrial şi tehnic.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MARICA TEODOR 26 Feb, 2012 18:38 Cum pot afla daca eleva Marica-Anghel Iuliana Alexandra este eleva in clasa a-XII-a F la Grupul Scolar Industrial "Ion Banescu"-Mangalia