Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare nu vrea sa-si trimita angajatii acasa, insa Guvernul impune

ro

17 Aug, 2009 02:05 1130 Marime text

În week-end-ul ce tocmai a trecut a fost stabilit algoritmul prin care angajaţii din administraţiile locale vor fi concediaţi. Executivul a decis stabilirea unor praguri de personal în funcţie de populaţia localităţilor.

La discuţiile de acum două zile au participat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, vicepremierul Dan Nica şi reprezentanţii autorităţilor locale. Guvernul vrea să aplice „standardizarea costurilor în teritoriu" cerută de FMI. Primăriile şi consiliile judeţene trebuie să-şi stabilească costuri similare, iar numărul angajaţilor din cadrul acestor instituţii trebuie să se stabilească în funcţie de numărul de locuitori ai municipiului, oraşului sau comunei. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că instituţia pe care o conduce are deficit de personal şi că nu are de ce să trimită oamenii în concedii neplătite sau să facă disponibilizări.

„Nu am de ce să-mi trimit angajaţii din Primărie acasă. Ba mai mult, am lipsă de angajaţi şi trebuie să mai deschid două cluburi pentru persoane cu handicap şi unul de bătrâni şi nu pot să angajez oameni că nu mă lasă Boc şi Băsescu, mai exact, că Boc e Băsescu", declara primarul Radu Mazăre, în urmă cu o săptămână, la momentul în care a fost întrebat despre restructurările din instituţiile statului.

Pragurilor stabilite de guvernanţi indică faptul că pentru localităţile cu până în 1.500 de locuitori schema de personal trebuie să indice doar 12 funcţionari, pentru cele cuprinse între 1.500 şi 3.000 de locuitori - 14 funcţionari, între 3.000 şi 5.000 de locuitori - 16, între 5.000 şi 10.000 de locuitori - 21 de funcţionari şi între 10.000 şi 20.000 de locuitori, doar 24 de funcţionari.

În ceea ce priveşte Consiliile Judeţene, acestea trebuie să aibă schema de personal alcătuită din 120 - 180 de angajaţi, în funcţie de numărul de locuitori ai judeţului. Potrivit datelor înregistrate pe www.wikipedia.com, municipiul Constanţa are 310.471 de locuitori, iar judeţul - 715.151 locuitori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii