Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În premieră națională Ambasadorii SAVE au început formarea la Constanța (GALERIE FOTO)

ro

22 May, 2024 15:50 614 Marime text
Sursa galeriei foto: ISJ ConstanțaAstăzi, 22 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean- Serviciul Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității și BCR, a organizat în premieră națională prima sesiune de formare a elevilor Ambasadori SAVE.

Potrivit ISJ Constanța, evenimentul s-a desfășurat cu participarea unui număr de peste 100 de elevi și 15 cadre didactice.

Sesiunea a fost susținută de specialiștii din cadrul IPJ Constanța, Mircea Elena, inspector de poliție și Niculae Dan, agent șef.

Activitatea a marcat debutul formării Ambasadorilor SAVE în direcția prevenirii și intervenției primare în cazul consumului de droguri sau de alte substanțe cu efect psihoactiv, formare structurată pe module susținute de către specialiști din cadrul instituțiilor partenere cu expertiză în domeniu.

“Înscrierea voastră într-un număr atât de mare în cadrul proiectului SAVE este atuul județului Constanța în a acționa conștient, asumat, într-o abordare de tip peer to peer în direcția prevenirii consumului de droguri. Prezența voastră în corpul Ambasadorilor SAVE reprezintă modalitatea cea mai eficientă de intervenție în rândul adolescenților tentați de un eventual consum de substanțe de risc. Împreună vom putea oferi tinerilor, elevilor, informații clare, accesibile, adaptate vârstei, astfel încât sǎ devinǎ conștienți de alegerile pe care le fac în viață. Așadar, începând de astăzi, voi, Ambasadorii SAVE, sunteți partenerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța în derularea responsabilǎ a activităților de informare antidrog” a afirmat în deschiderea sesiunii Sorin Mihai, inspector școlar general.

Citește și: 

Concursul Național de limba și literatura latină Certamen Ovidianum Ponticum, desfășurat la Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii