Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La cantina Liceului Sanitar Elevii servesc masa „ca la mama acasa" (galerie foto)

ro

25 Jan, 2010 02:06 7786 Marime text

Cantina_.jpgLa o lună de la inaugurarea cantinei Liceului Sanitar, elevii care primesc zilnic trei mese pe zi cu doar 14 lei, se arată foarte încântaţi de felul cum este pregătită mâncarea, cu totul deosebită, atât din punct de vedere al aspectului cât şi al gustului.

Nefuncţională pentru aproape doi ani, cantina Grupului Şcolar „Emil Palade" a căpătat o nouă faţă, anul trecut în decembrie, după ce societatea administrată de Petre Preda, SC Arimex Comexim 2000 SRL din Bucureşti a investit nu mai puţin de 500.000 de euro în modernizarea şi dotarea ei la standarde europene. Totul pentru ca cei 70 de copii cazaţi în căminul liceului, şi nu numai, să aibă la dispoziţie o masă caldă, gătită în cele mai stricte condiţii de igienă.

Acum, la o lună de la deschiderea ei, elevii care servesc zilnic masa aici se declară mai mult decât mulţumiţi pentru că li s-a oferit posibilitatea să se simtă trataţi aproape ca acasă. „Este foarte bună mâncarea şi preţul este foarte bun. Nu se compară cu ce era înainte şi aspectul este altul. Se văd schimbările. Ni se găteşte foarte bine, sofisticat, mie îmi place. Înainte de deschiderea acesteia luam masa la Liceul nr. 4 dar nu se compară cu mâncarea de aici", spune Loredana Cristache, din Medgidia, elevă în anul trei la postliceală. De aceeaşi părere au fost şi două colege din clasa a IX-a, pe care le-am găsit în cantină, în timp ce îşi serveau masa: „Nouă ne place că servim două mese calde pe zi şi nici nu plătim mult, doar 280 de lei pe lună. Dacă am fi mâncat în altă parte cu siguranţă am fi cheltuit mai mult", a susţinut Raluca Ghergic, din Oltina, judeţul Constanţa.

Chiar dacă momentan se gătesc doar mesele pentru elevii liceului, în perioada următoare, managerul societăţii pregăteşte terenul pentru a se da startul serviciului de catering. „Pregătim achiziţionarea unor scutere pentru catering. Încă nu am dat drumul la site pentru preluarea comenzilor dar o vom face în scurt timp", a susţinut Petre Preda. Aşa cum a mai evidenţiat altădată, managerul vrea să-şi dezvolte linia de livrare la domiciliu, momentan exprimându-şi dorinţa de a colabora cu alte spitale, grădiniţe, şcoli sau unităţi militare. De altfel, chiar săptămâna trecută, SC Arimex Comexim 2000 SRL a şi câştigat o un contract de achiziţie publică de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Cunoscut ca un bun creştin şi cu un suflet mare, directorul societăţii organizează anumitor lăcaşuri de cult, hramurile acestora. Chiar astăzi, cu ocazia prăznuirii hramului bisericii Negru Vodă din Bucureşti, managerul şi administratorul cantinei oferă o masă îmbelşugată celor care vor fi prezenţi, printre care şi Patriarhul Daniel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cunoscator 25 Jan, 2010 10:07 Bravo tie Preda!! Mai rar oameni-afaceristi- de acest gen. Ar trebui ca multi sa ia exemplu de la acest Preda. Pana sa serveasca masa la cantina acestui liceu,copilul meu cheltuia o groaza de bani cu mancarea si tot flamand era. Acum,nu mai am probleme sa fac tone de mancare duminica,cand imi pleaca copilul la Constanta la scoala. Bravo tie Preda!!!!