Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gropile Constantei, reparate la primavara

ro

02 Feb, 2010 04:01 2870 Marime text
cap_3.jpgDupă zăpezile care au năvălit peste noi, străzile Constanţei s-au umplut de gropi. De la atâta apă, fisurile în asfalt s-au transformat în adevărate cratere, care, umplute cu apă, se transformă în adevărate capcane pentru maşini.

La lăsarea întunericului mai ales, şoferii nu mai pot face diferenţa între netezimea carosabilului ud şi suprafeţele lucii ale băltoacelor, riscând să-şi rupă maşinile în două. E de ajuns să dai cu o roată într-un astfel de abis, ca să ajungi cu maşina în service. O adevărată „Groapă a Marianelor" ce poate fi întâlnită chiar pe străzile Constanţe, este şi cea formată pe str. Ştefăniţă Vodă, în zona unităţilor militare. Şoferii obişnuiţi cu zona au învăţat-o, astfel încât, când vine ceva pe contrasens, opresc înaintea ei, semnalizează regulamentar pentru a-şi avertiza partenerii de trafic şi apoi depăşesc. Zilele trecute, când tot carosabilul era acoperit cu un strat gros de gheaţă, fusese astupat şi acest crater, însă acum a revenit la stare, forma şi dimensiunile de dinainte: circa un metru diametru şi vreo 20 - 25 - 30 cm adâncime. Gropi sunt peste tot, unele mai mari, altele mai mici, însă unele care atrag atenţia în mod deosebit, sunt cele de la intrarea în municipiu dinspre Ovidiu. Sunt situate chiar în intersecţia de lângă epavă, iar şoferii sunt puşi la grea încercare chinuindu-se să le evite. Aşa se face că drumul de acces în oraş, care ar trebui să fie ca o carte de vizită, arată mai degrabă a drum tehnologic, de şantier.

gropi.jpgPentru a afla când vor fi reparate gropile, am stat de vorbă cu reprezentanţii Primăriei. Mihaela Pătruţoiu, din cadrul Serviciului Drumuri şi Iluminat Public, ne-a declarat că tot ce se poate face în sezonul de iarnă este să se toarne o mixtură asfaltică rece. Aceasta a precizat însă, că soluţia este una provizorie, nefiind garantată, şi mai ales, este potrivită pentru gropile mici. Reprezentantul Serviciului Drumuri a mai precizat că până în primăvară nu este voie să se dea drumul la staţia de asfalt şi că, cel mai probabil, reabilitarea străzilor va începe în luna martie. Primele străzi ce vor fi plombate vor fi urgenţele, printre acestea numărându-se şi str. Ştefăniţă Vodă, Bd. Tomis sau Bd. Ferdinand. Din păcate, multe dintre străzi vor fi reparate pe cheltuiala bugetului local pentru că au ieşit din garanţie. Perioada de garanţie a asfaltării, oferită de Ashroich România este de patru ani. Şi primarul Radu Mazăre a declarat ieri, într-o conferinţă de presă că străzile vor fi reabilitate în primăvară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniel 27 Feb, 2010 16:18 Normal ca d-l primar Pastaie nu s-ar deranja sa scoata un leu din buzunar sa cirpeasca drumurile (da, macar atita lucru sa faca, sa le cirpeasca). Se pot face astfel de reparatii provizorii care sa tina pina se incalzeste (chiar d-na Patrutoiu a declarat asta), doar ca primaria considera ca e mai avantajos sa dam NOI bani pe reparat masinile, din buzunarul NOSTRU. In plus, asta nu numai ca distruge masinile si nervii, dar mai si ingreuneaza traficul, pt ca in loc sa se circule fluent, se merge incet si cu multe opriri pt. ocolit gropile sau cind nu se poate, se trece prin ele, dar f. incet. Cea mai buna dovada e la intersectia A. Vlaicu cu Tomis, unde se creaza niste cozi imense. Multumim inca o data, d-le primar Pastaie, pt. "grija" pe care o aratati pt. constanteni. Apropos, inca nu v-ati carat definitiv in Brazilia ?!