Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroare de interpretare în cazul preluării Operei?!

ro

22 Oct, 2010 02:22 995 Marime text
Cazul preluării Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" Constanţa nu-şi mai găseşte sfârşitul. Prinşi în interpretări ale proiectelor de lege, artiştii de la teatru disperă.

De curând, prezentam proiectul de hotărâre prin care Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) prelua Teatrul. În textul hotărârii se prezenta şi modalitatea de finanţare a instituţiei culturale, după cum urmează: „Art. XVIII (2) Sumele defalcate din impozitul pe venit, aprobate pe anul 2010 pentru judeţul Constanţa, se diminuează cu suma de 2.500 mii lei, şi se suplimentează corespunzător bugetul MCPN pe anul în curs". Acesta a fost paragraful care a dus la suplimentarea ordinii de zi a şedinţei CJC de ieri cu încă un proiect de hotărâre, prin care se condiţiona acordul de trecere a Teatrului de la CJC la MCPN de faptul că banii respectivi să nu fie luaţi de la CJC. Proiectul a fost votat în unanimitate, însă rămâne o întrebare: oare nu era normal ca ministerul să ceară retragerea acelor bani, din moment ce destinatarul pentru care au fost alocaţi CJC, şi anume Teatru, nu mai este în administrarea CJC?

„Teatrul se va prelua cu tot cu cheltuieli. Este o confuzie ceea ce s-a întâmplat. Suma menţionată în proiectul ministerului este constituită din banii pe care îi primea CJC pentru noi, e normal să-i ceară", a explicat Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii