Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevă de la Carol I, locul II la Olimpiada Naţională de limba neoelenă

ro

31 May, 2011 01:39 3902 Marime text
eleva_carol.jpgAnays Mihăilescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Comercial Carol I din Constanţa, s-a clasat pe locul II la Olimpiada naţională de limbă neoelenă.

Cea de-a zecea ediţie a Olimpiadei naţionale de limba neoelenă, găzduită de municipiul Piatra-Neamţ, a ajuns duminică la final. Festivitatea de premiere a celor mai buni vorbitori de greacă a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamţ şi a dat ocazia organizatorilor Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ şi Uniunea Elenă din România să-i recompenseze pe 34 dintre cei 95 de participanţi la olimpiadă, un procent care vorbeşte de la sine despre nivelul de pregătire al competitorilor.

eleva_carol_I.jpg Jurizarea lucrărilor elevilor s-a făcut în funcţie de nivelul de cunoaştere a limbii neoelene, pe patru categorii - A1, A2, B şi C. Eleva Anays Mihăilescu de la Colegiul Comercial Carol I din Constanţa a participat la categoria A2, pentru elevii cu vârstele cuprinse între 14 şi 18 ani, şi a obţinut premiul II, din 57 de concurenţi. Toate aceste premii au fost acordate de Ministerul Educaţiei. Uniunea Elenă din România a oferit premii primilor patru clasaţi la fiecare nivel de studiu. „Deoarece străbunicii mei erau de origine elenă, am decis acum doi ani să învăţ limba greacă. Este o limbă frumoasă, pe care o studiez la Comunitatea elenă din Constanţa. Tot la Comunitatea elenă, fac parte din trupa de dans Elpis, cu care am participat la Festivalul Elenismului din România, care se ţine în fiecare an la Bucureşti, la Festivalul Menelaidia din Karditsa (Grecia), dar şi la mai multe ediţii ale emisiunii „Voie bună tuturor" de la TV Neptun", ne-a povestit Anays. Profesorii de la Colegiul Carol I au doar cuvinte de laudă pentru Anays Mihăilescu. „Este printre primii elevi din clasă. Anays este o elevă cuminte, disciplinată, foarte sociabilă. Se implică în toate proiectele clasei şi ale colegiului", a declarat diriginta clasei, Luminiţa Lupaşcu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adriana 31 May, 2011 15:38 Felicitari Anays, sa ai parte de multe realizari si de acum incolo! Tine-o tot asa! Te pup.