Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O elevă din Constanța, Premiul I la concursul național „Legile se aplică și pe net“! Ce a scris liceana în lucrare (DOCUMENTE)

ro

05 Oct, 2023 13:49 2875 Marime text
Sală de judecată, la o instanță din țară. Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Faceboo.com - Ministerul Justiției
  • Concursul a fost organizat de Ministerul Justiției în colaborare cu Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România.
  • În Secțiunea Document poate fi consultat eseul realizat de eleva Maria Elena Abi Nasr, de la Colegiul Comercial „Carol I“ Constanța, dar și anunțul juriului concursului cu privire la câștigători.
 
O elevă din clasa a X-a a Colegiului Comercial „Carol I“ din Constanța a fost desemnată premiantă a Concursului național de eseuri cu tema „Legile se aplică și pe net“.
 
Maria Elena Abi Nasr, elevă în clasa a X-a B a unității de învățământ, a redactat eseul intitulat „Întrebări sincere și răspunsuri false“, lucrare în care tânăra vorbește despre cyberbullying, dar și despre accesul la informație, cu toate aspectele pe care le implică.
 

Întrebările sincere vor exista peste tot, dar răspunsurile false se găsesc doar acolo unde lumea nu este reală ci doar o imaginație a ceva ce ar putea fi real. O imagine pe care am dori să o vedem, dar este susținută de minciuni. Nu renunțăm la lumea virtuală, dar lumea în care pășim și simțim cu aerul ne umple plămânii cu siguranță nu va avea un sfârșit printr-un buton de shut down“, scrie tânăra elevă din Constanța în eseul premiat național.

 
Lucrarea sa este disponibilă în Secțiunea Document, fiind pusă la dispoziție de către Consiliul Superior al Magistraturii.
 
Concursul a fost organizat de Ministerul Justiției în colaborare cu Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România.
 
Alături de Maria Elena Abi Nasr au mai luat premiul I elevii Luca Iordache, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“ Suceava, Gabriela Camelia Mitu, de la Colegiul Național „Spiru Haret“ București, Matei-Alexandru Târțău, Colegiul Național „Matei Basarab“ București și Francesca Denisa Avram Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“.
 
Premiul II a fost luat de elevii Daria Cătănescu, Liceul Tehnologic „Toma Socolescu“ Ploiești, Vlad Ștefan Pelin, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“ Focșani, Adriana Cristiana Iancu, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ Botoșani, Miruna Mîțu, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“ Focșani și Rania Cristina Anghel, Colegiul Național „Elena Cuza“ București.
 
Premiul III a revenit elevilor Ana Maria Zugravu, Colegiul Națion „Calistrat Hogaș“ din Piatra-Neamț, Georgeta Andreea Galbenu, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu“ București, Maia Stoia, Liceul Tudor Vladimirescu, Rareș Andrei Ciuchi, Liceul Teoretic Nicolae Iorga București și Vasile Grecu, Colegiul Național Militar Tudor Vladimirescu Craiova.
 
Mențiuni speciale de participare au fost primite de Ioana Alexandra Mierloiu, Liceul Teoretic „Nichita Stănescu“ și Snejana Savca, Liceul „Ion Creangă“ din Bălți, raionul Sângerei, Republica Moldova.
 
În cadrul concursului, s-au acordat cinci premii I (tabletă wifi și 4G), cinci premii II (căști bluetooth wireless), cinci premii III (baterie externă).
 
Câștigătorii vor fi invitați să viziteze Ministerul Justiției, dar și alte instituții din sistemul judiciar, la o dată ce va fi anunțată ulterior.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat eseul realizat de eleva Maria Elena Abi Nasr, dar și anunțul juriului concursului cu privire la câștigători.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătoarea constănțeană Adriana Elena Gherasim, de la Înalta Curte, se pensionează!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii