Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este vinovat de frigul din apartamente CET Palas vrea să dea căldură, RADET nu

ro

11 Oct, 2010 01:30 2449 Marime text
cap_8.jpgEste posibil ca de astăzi să avem căldură, dacă RADET şi municiplitatea ajung la un consens

Temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă în Constanţa i-au determinat pe majoritatea cetăţenilor să se întrebe cândva porni RADET căldura în apartamente.

RADET_calorifer_02.jpgRăspunsul vine de la Florin Rugină, consilierul de imagine al RADET.„Regula este ca trei nopţi larând să se înregistreze temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.Astăzi, vom avea o şedinţă cu conducerea RADET şi cu reprezentanţiimunicipalităţii, pentru a stabili de când vom porni furnizareacăldurii către populaţie. Odată CET-ul pornit, nu mai poate fi oprit.Am primit deja cereri de la persoanele vârstnice care ne solicită să nupornim căldura, iar cei tineri cu copii mici ne cer contrariul. Îirugăm pe cei care-şi fac lucrări în interior, la calorifere, să lefinalizeze cât mai repede, pentru a nu se ivi alte probleme", asusţinut Florin Rugină. Potrivit datelor obţinute de la StaţiaMeteorologicăConstanţa, temperaturile înregistrate în ultimele trei zile au fost înfelul următor: pe 8 octombrie între 7 şi 15 grade Celsius, pe 9octombrie - 6-10 grade, iar pe 10 octombrie, minima a fost de8 grade şi maxima de 11 grade Celsius, cu precizarea că, din cauzavântului care a bătut şi cu 31 de kilometri pe oră, temperaturaresimţită de constănţeni a fost cu patru grade mai mică decât valoareaînregistrată. Aşadar, una dintre condiţiile necesare pentru a se pornicăldura a fost îndeplinită. Cât despre faptul că odată pornit, CET-ulnu mai poate fi oprit... „Se poate porni şi opri de câteori este nevoie, cu condiţia ca cei de la RADET să ne anunţe cu 24 deore înainte ce vor să facem", a precizat Doru Oşlobeanu, directorul CETPalas.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iordache ionut 04 Feb, 2011 19:39 buna ziua as vrea sa stiu si eu daca poate sa ma ajute cineva care este grila termica normala precum si presiunea cu care ar trebui sa lucreze o centarala termica de cartier.in cazul meu locuiesc la etajul 4 din 4 si am o temp de 16 grade in casa va multumesc