Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chipurile licitatie publica RAJDP asteapta prelungirea contractului pentru Cariera Cheia

ro

18 Jun, 2010 02:55 1701 Marime text
cap_9.jpgRegia Judeţeană de Drumuri şi Poduri exploatează de zece ani Cariera Cheia şi se pregăteşte pentru încă zece

Comuna Grădina se pregăteşte să încheie un nou contract de exploatare a Carierei Cheia. În acest sens, administraţia locală organizează o procedură de achiziţie.

Invitaţia de participare la licitaţie a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 16 iunie, deschiderea ofertelor urmând să aibă loc pe 28 iunie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei Grădina. Criteriul de atribuire al contractului denumit „Exploatare Cariera Cheia, în vederea valorificării zăcămintelor minerale de calcar şi şisturi verzi în suprafaţă de 20 ha aparţinând Consiliului Local Grădina" va fi, potrivit anunţului din SEAP, oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Valoarea estimată a contractului este de 21.000 lei fără TVA, pe lună, după cum a precizat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici. Potrivit edilului, cariera de la Cheia este exploatată de zece ani de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, iar termenul contractului va expira în curând. „Cine ne va oferi preţul cel mai bun, va câştiga. Avem nevoie de bani să supravieţuim de azi pe mâine şi încercăm în acest fel să ne autofinanţăm", ne-a declarat Gabriela Iacobici, adăugând că de banii primiţi lunar prin contractul ce se va încheia, va asigura plata utilităţilor: iluminatul public, întreţinerea şcolilor şi cheltuielile de transport.

Preţul ofertei va conta în proporţie de 75%, situaţia financiară (cifra de afaceri şi indicatorii economici) - 5%, experienţa ofertantului în domeniu - 5%, iar angajarea de personal local şi alte facilităţi - 15%. Forma juridică a contractului va fi, potrivit caietului de sarcini, asocierea în participaţiune, iar înţelegerea va fi parafată pentru o perioadă de încă zece ani.

Rămâne de văzut câţi agenţi economici se vor înscrie la procedură şi cine va fi declarat câştigător, având în vedere că RAJDP este de zece ani pe teritoriul comunei, la Cheia, unde şi-a construit un sediu în toată regula, cu utilităţile aferente, pentru care a şi depus spre finanţare un proiect de reabilitare termică. Cu alte cuvinte, având în vedere că RAJDP investeşte în staţiile pe care le are în judeţ, inclusiv în cea de la Cheia, este greu de crezut că în cazul de faţă are şanse să câştige licitaţia un alt agent economic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii