Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorii de gimnastică de la CSS 1, în căutare de viitoare campioane (galerie foto)

ro

28 Sep, 2011 02:09 9127 Marime text
elevi.jpgSunt micuţe, firave, dar visează să devină campioane ca Simona Amânar, Dana Sofronie sau Cătălina Ponor. Vorbim despre gimnastele de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1, care în fiecare zi petrec ore bune pe bârnă, la paralele, la sol sau făcând sărituri

Cinci profesori de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Nicolae Rotaru şi antrenori la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 (CSS1) încearcă să creeze condiţii cât mai bune pentru viitoarele gimnaste ale României. În acest sens, Mirela Semerjai, Sorin Bechir, Mădălina Hârbu, Cătălin Meran şi Petruţa Muşat au înfiinţat un Centru de gimnastică, după modelul Centrului de gimnastică de la Deva, unde fetiţele fac sport de performanţă. „La Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 avem 14 fetiţe din clasele I-II de la Liceul cu Program Sportiv, care fac parte din grupa de avansaţi. După terminarea orelor de curs, la ora 11.30 iau masa la LPS, după care un microbuz le aduce la Complexul Sportiv Tomis, unde se antrenează zi de zi, câte trei ore şi jumătate la Sala de Gimnastică Flămânda. Seara îşi fac temele şi a doua zi o iau de la capăt. Astfel, gimnastele noastre duc un mod de viaţă organizat. Mai mult, Secţia de gimnastică de la Liceul Sportiv este susţinută foarte mult de Asociaţia de părinţi şi de cei trei directori ai liceului: Andrei Semerjai, Cătălin Ganera şi Reghina Borcilă.

DSC05841.jpgAvem întru totul şi susţinerea profesorilor Dan Drăgulescu, Ionela Martin şi Cristina Ochiuleţ, cărora le mulţumim", ne-a povestit antrenoarea Mirela Semerjai. Pe lângă grupa de avansaţi, la CSS 1 se antrenează şi grupa de performanţă, din care fac parte 10 fete: opt - din clasele V-VI, o fetiţă din clasa a III-a - Bianca Matei şi una din clasa a IV-a - Ştefania Trofin. „În urma rezultatelor bune obţinute în luna iunie la Campionatul Naţional de Juniori pe Echipe, şapte gimnaste din echipa de performanţă vor participa la Campionatul individual şi finala pe aparate", ne-a mai povestit antrenoarea Mirela Semerjai. De asemenea, în urma performanţelor înregistrate de micile gimnaste de la CSS 1, Federaţia Română de Gimnastică a oferit, în această vară, două săptămâni de cantonament la Centrul de la Deva pentru patru eleve: Ioana Coman, Iulia Milea, Mălina Milea şi Raluca Brutaru. Alte două eleve, Maria Holbură şi Lavinia Tofan, beneficiază de o masă caldă pe zi, în valoare de 30 de lei, achitată de Federaţia Română de Gimnastică. Septembrie a venit cu veşti bune pentru antrenorii de la CSS 1: gimnasta şi eleva de la LPS Ioana Coman a fost selectată în lotul naţional de gimnastică de junioare de la Deva.

Mirela Semerjai s-a născut pe 20 aprilie 1957. A făcut gimnastică de performanţă la Clubul Farul. Este cea care le-a descoperit pe Simona Amânar (campioană olimpică în 1996 şi 2000) şi pe Dana Sofronie (campioană în 2004 şi 2006). „Îmi place ceea ce fac. Sper că următoarea campioană cu care mă voi mândri va fi Ioana Coman, care pe 1 septembrie a fost selectată în lotul naţional de gimnastică de junioare de la Deva. Ioana are toate şansele să participe la Olimpiada din 2016", ne-a destăinuit Mirela Semerjai. Pentru micuţele de la CSS1, Mirela Semerjai este ca o a doua mamă. Le sfătuieşte, le învaţă să fie graţioase, le ceartă atunci când nu sunt atente şi se mândreşte cu ele. Antrenorii de gimnastică de la CSS1 invită părinţii să-şi aducă copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani pentru selecţii la Complexul Sportiv Tomis, la sala de Gimnastică Flămânda, între orele 12.00 - 16.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria mototolea 20 Jan, 2013 14:59 vreau sa ma inscreiu.