Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ADS-ul pune piedici (video)

ro

22 Mar, 2011 03:33 1887 Marime text
fond_funciar_1.jpgAgenţia Domeniilor Statului întârzie semnarea protocoalelor pentru reconstituirea dreptului de proprietate în localitãţile Ciocârlia şi Tortoman . Problema a fost ridicatã în cadrul şedinţei comisiei judeţene de fond funciar, context în care prefectul Claudiu-Iorga Palaz a promis celor douã administraţii locale cã va rezolva aceastã situaţie.
Agenţia Domeniilor Statului pune piedici procedurii de restabilire a dreptului de proprietate în două comune constănţene. Este vorba despre Ciocârlia şi Tortoman, localităţi ai căror reprezentanţi au ridicat această problemă în cadrul şedinţei de fond funciar. Problema este cu atât mai delicată cu cât trenează încă din 2007. De aceea, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa a promis că se va implica în reglementarea acestei situaţii.
Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: „Situaţia creată la Tortoman şi la Ciocârlia nu pot să spun că e o situaţie care să mi se pară normală în ceea ce priveşte constituirea dreptului de proprietate, drept pentru care, indiferent de când e creată această situaţie - aţi văzut şi d-voastră că e creată din 2007. chiar dacă poate colegii mei din această perioadă, mă refer la foştii prefecţi, s-au implicat sau nu - mă voi implica pentru rezolvarea acesteia aşa cum am făcut-o şi pentru Saraiu. Aşa cum aţi văzut, comuna Saraiu e ultima care a obţinut o astfel de suprafaţă destul de mare din partea ADS-ului pentru reconstituirea dreptului de proprietate din partea ADS-ului".

Prefectul judeţului Constanţa a luat deja primele mãsuri pentru rezolvarea acestui conflict.
Nu în ultimul rând, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a menţionat din nou că toate aspectele ce ţin de fondul funciar reprezintă o prioritate pentru el, în calitate de reprezentant al Guvernului:
În cadrul aceleiaşi şedinţe de fond funciar au fost rezolvate problemele legate de stabilirea titlului de proprietate din zeci de localităţi constănţene.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii