Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL vrea să pregătească plajele pentru sezonul estival cu aproape un milion de lei

ro

24 Jan, 2011 02:16 728 Marime text
Dacă anul trecut pentru lucrările de pregătire a plajelor litoralului Mării Negre Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral punea la bătaie 1.039.869,40 de lei fără TVA, în 2011, contractul a fost redus la 753.009,78 de lei. Societatea care va fi declarată câştigătoare în urma şedinţei de deschidere a ofertelor din 31 ianuarie va trebuie să înceapă să se ocupe de curăţarea plajelor începând cu 14 februarie. Termenul limită pentru ca plajele să fie curate lună este 15 mai.

Potrivit caietului de sarcini, societatea care va câştiga contractul trebuie să se ocupe de plajele Mării Negre pe sectoare. Astfel, primul sector este format din Năvodari, Mamaia şi Constanţa, cel de-al doilea cuprinde Eforie Sud şi Costinesti, iar cel de-al treilea - Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. Lucrările care vor fi efectuate constau în igienizarea manuală a plajei prin colectarea deşeurilor de orice natură, încărcarea acestora în mijloace de transport, îndepărtarea nisipului depus la zidurile de sprijin de lângă aleile de promenadă, dar şi demontarea gardurilor de stuf montate în sezonul rece. În plus, trebuie ca plajele să fie nivelate cu utilaje specializate, să se afâneze nisipul, să se refacă suprafeţele de plajă care au fost erodate, dar şi să se strângă scoicile sau eventualele alge în cazul în care se manifestă acest fenomen.

Societăţile care vor participa la licitaţie trebuie să facă dovada că deţin utilaje specifice, dar şi un număr de minim 75 de muncitori. Astfel, ofertanţii trebuie să facă dovada că au minim şase bucăţi de încărcătoare frontale, un autogreder, minim două buldozere, patru autobasculante şi un autoremorcher trailer. Societăţile participante trebuie să plătească şi o garanţie de participare în cuantum de 15.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii