Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

7 retete simple si delicioase de facut pentru Paste

ro

12 Apr, 2011 20:35 2176 Marime text

retete_delicioase.jpgVrei sa diversifici meniul pentru masa de Paste? Pe langa mancarurile traditionale friptura de miel si preparatele pe baza de miel, drob, stufat, pasca, oua rosii, ai nevoie si de cateva retete speciale.

Incearca unele dintre urmatoarele salate, foarte usor de preparat, foarte rapide si foarte gustoase:

Salatacu bacon siou in apa

Ingrediente: 100 gr de bacon afumat, o felie de paine, doua oua, 4-6 frunze de salata verde, 10 rosii cherry, o telina

Pentru dressing: o lingura de ulei de masline, o lingura de otet de mere, o lingurita de mustar, sare si piper.

 

Mod de preparare: Bacon-ul se prajeste in tigaie pana capata o culoare aurie. Cand este gata se scoate si se pune felia de paine taiata cubulete sa se prajeasca in grasimea lasata de bacon.

Ouale se prajesc in apa. Se pune apa intr-o tigaie si se lasa la fiert. Se adauga un strop de otet de mere. Cand incepe sa fiarba, se sparge oul si se lasa pana se prajeste.

Separat, se prepara dressingul. Se amesteca toate ingredientele.

Se pun frunzele de salata pe o farfurie si peste ele se aseaza ouale, bacon-ul, rosiile taiate in doua, crutoanele de paine si telina, data prin razatoare. Deasupra se pune sosul si se adauga sare si piper.

 

 

Salata cu paste si fructe de mare

Ingrediente: 250 gr paste (in forma de scoica), un pachet de fructe de mare (dupa preferinte), patrunjel proaspat tocat, dressing de salata sau pasta de usturoi.

Mod de preparare: Se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Se racesc sub jet de apa rece.

Separat, fructele de mare se fierb conform instructiunilor si se amesteca apoi cu pastele. Deasupra se adauga dressingul si patrunjelul tocat.

 

 

Salata de paste cu avocado

Ingrediente: 200 gr de paste (penne), un catel de usturoi, un ardei rosu usturat (chilli), o jumatate de ceapa rosie, o lingura de mustar, o lingura de otet, sucul de la doua lamai, o lingura de seminte de in pisate, un avocado, busuioc proaspat, sare si piper negru

Mod de preparare:Pastele se prepara dupa instructiunile de pe pachet, se lasa la racit sub jet de apa rece.

Usturoiul pisat se amesteca intr-un bol mic cu mustarul, otetul, sucul de lamaie, semintele de in si sare, pana se obtine un dressing.

Fructul de avocado se curata de coaja, i se scoate samburele si se taie in cubulete care se scufunda in dressingul de usturoi.

Se amesteca pastele cu avocado si se serveste cu suc de rosii.

 

 

Salata de cartofi dulci cu carnati

Ingrediente: 2 cartofi dulci medii, doua linguri de ulei de masline, doua linguri de paprika, 2 catei de usturoi, 200 gr de carnati feliati (de preferat carnati afumati sau de casa condimentati), 250 gr de ciuperci feliate, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 4 cepe verzi, patrunjel verde, frunze de rucola, seminte de ardei iute pisate (sau chilli), sare, piper

Mod de preparare:Cartofii taiati cubulete, stropiti cu ulei de masline si paprika, se coc intr-o tava, in cuptor, pana capata o culoare aurie-rumenie.

Usturiul, taiat feliute, se prajeste intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga carnatii si ciupercile si se lasa pe foc pentru 3-4 minute. Se ia de pe foc si se adauga un praf de paprika si sucul de lamaie.

Se amesteca totul cu ceapa verde tocata cu cartofii copti, patrunjelul verde, frunzele de rucola.

Pentru dressing, se amesteca restul de suc de laie, cu coaja rasa, zahar, uleiul de masline si semintele de chilli.

 

Salata de costita cu sparanghel

Ingrediente: doua legaturi de sparanghel, 800 gr de costita, 12 rosii cherry, doi pumni de frunze de rucola, jumatate de castravete, doua linguri de ulei de masline.

Pentru dressingul de hrean: 4 linguri de pasta de hrean, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de otet de mere, o jumatate de lingura de zahar.

Mod de preparare: Sparanghelul, taiat in cubulete, se prajeste intr-o lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute.

Separat de prajeste costita in restul de ulei de masline.

Se amesteca apoi dressingul de hrean, cu sparanghelul, rosiile cherry, frunzele de rucola si castravetele feliat. Tot amestecul se pune peste costita.

 

Salata de orez salbatic cu linte si ciuperci

Ingrediente: 100 gr orez basmati salbatic, 400 gr linte, 100 gr caise uscate, 4 linguri de seminte de dovleac, un borcan de gogosari, doua linguri de ulei de masline, o capatana de usturoi pisata, o lingura de otet rosu, o lingura pasta de tomate, 150 gr ciuperci, patrunjel verde tocat.

 

Mod de preparare:Se fierbe orezul pentru 15 minute, se scurge de apa si peste el de adauga lintea, caisele si semintele de dovleac.Peste gogosarii scursi de otetul din borcan si feliati se pune uleiul de masline, usturoiul si otetul. Se adauga totul peste orez, se pun si ciupercile si patrunjelul si se lasa la marinat, la frigider, pentru cel putin 30 de minute inainte de a se servi.

 

Salata cu sunca, oua si cartofi

Ingrediente: 450gr cartofi, 4 oua, 100 gr sunca, o salata verde, 2 linguri de arpagic tocat marunt.

Pentru dressing: 4 linguri de maioneza si o lingura de otet de vin.

Mod de preparare: Cartofii taiati cubulete se fierb in apa cu sare. Ouale fierte se taie in patru.

Ingredientele pentru dressing se amesteca cu jumatate din cantitatea de arbagic. Se toaca frunzele de salata intr-un bol, se adauga cartofii, sunca, ouale si dressingul. Deasupra se adauga restul de arbagic.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii