Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Primarul Mariana Mircea, la raport

ro

29 Mar, 2011 12:38 717 Marime text

Portul Turistic Cernavoda este principalul proiect de viitor al administratiei locale

Primarul orasului Cernavoda a prezentat, aseara, in sedinta Consiliul Local, raportul de activitate pentru anul 2010. Activitatea edilului a fost expusa inaintea discutarii celor 25 de proiecte de hotarare initiate de edil si care stau la baza strategiei propuse inca din anul 2008 pentru dezvoltarea localitatii.

 

Primarul Mariana Mircea le-a prezentat consilierilor locali proiectele sociale pe care le-a initiat, cele care stimuleaza acordarea de asistenta persoanelor care intampina dificultati in gasirea unui loc de munca, precum si in programele de construire de locuinte. Mai mult, edilul a trecut in lista de proiecte asumate si pe cele care vin in sprijinul agentilor economici, dar si a oamenilor de afaceri interesati sa-si investeasca banii in orasul Cernavoda. „Obiectivele administratiei locale Cernavoda in anul 2010 au fost: intretinerea si modernizarea infrastructurii tehnico - edilitare, asigurarea serviciilor de gospodarire a localitatii, dezvoltarea economica si incurajarea mediului de afaceri, imbunatatirea standardului de viata si instituirea de masuri de protectie sociala reale, transparenta procesului decizional, implicarea cetatenilor, a societatii civile in procesul de luare a deciziilor, protectia mediului inconjurator si reducerea gradului de poluare", precizeaza Mariana Mircea.

La capitolul investitii, primarul a trecut cele mai importante realizari ale anului trecut. A fost realizata reteaua de canalizare menajera, in lungime de 4.093 metri, la 446 de gospodarii beneficiare a programului, reteaua de alimentare cu apa, de 4.990 metri, la peste 200 de beneficiari, retea de termoficare, in lungime de 5.633 metri, pentru 460 de beneficiari, reabilitari la punctele tremice, alimentare cu energie electrica de joasa tensiune, amenajare spatiu in jurul blocului ANL situat pe strada Pinilor, reabilitare acoperis sala de festivitati din cadrul Grupului Scolar Industrial Energetic din localitate, demararea investitiei Centru de instruire si agrement pentru tineret si copii, reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare din regiunea Constanta - Ialomita. La capitolul proiecte de viitor, primarul a trecut intocmirea documentatiilor tehnico-economice pentru urmatoarele proiecte: consolidarea blocurilor de locuinte E2 - E4, Port Turistic Cernavoda, infrastructura pentru cartierul de locuinte din zona sere, Centru Civic Cernavoda, Centru de management pentru situatii de urgenta.

Referitor la bugetul pe anul trecut, edilul le-a amintit consilierilor ca au aprobat in martie 2010 un buget nu tocmai confortabil pentru cerintele existente, iar valoarea totala a cheltuielilor pe anul trecut s-au ridicat la suma de 32.754.939,41 lei. Excedentul anului 2010 a fost de 3.841.484,44 lei. Veniturile estimate la inceputul anului 2010 in bugetul local au fost in valoare de 38.330.796 lei, iar la sfarsitul anului s-a constatat ca totalul veniturilor incasate a fost 36.596.719 lei.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii