Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Rugă pentru părinţii lui Suzuki

ro

21 Mar, 2011 11:58 837 Marime text

De aproximativ un an şi jumătate, japoneza Kanoko Suzuki face parte din corpul de balet al Teatrului Naţional „Oleg Danovski" din Constanţa. Pentru micuţa balerină, în vârstă de numai 22 de ani, săptămâna trecută a fost un adevărat coşmar, familia ei fiind o victimă a catastrofei petrecute în nordul ţării natale, Japonia.

„Noi suntem obişnuiţi cu astfel de cutremure, dar de mai mică intensitate, pentru că în Japonia se întâmplă mereu. De data aceasta însă a fost cu adevărat foarte mare şi oraşul meu a fost aproape de epicentru. Mama mi-a povestit că nu s-a prăbuşit toată casa, doar câteva lucruri. Nu au avut apă, nu au avut curent electric, era chiar foarte greu de trăit. În urmă cu trei zile, când am vorbit cu părinţii mei, mi-au spus că s-a reluat alimentarea cu energie electrică. Dar încă nu au apă şi este o problemă foarte serioasă. Nu au cum să plece de acolo, pentru că nu au trenuri sau autobuze. Nici nu pot merge la serviciu, pentru că drumul s-a prăbuşit. De la o zi la alta, aşteaptă să se rezolve, pe rând, problemele cu care se confruntă. Din păcate, nici eu nu-i pot ajuta cu nimic, chiar dacă mă întorc acasă. Mă rog pentru ei şi sper că vor depăşi cu bine această catastrofă care s-a abătut asupra ţării mele", ne povesteşte Kanoko Suzuki.

Sora ei mai mare este stabilită în Tokyo, metropolă în care nu au fost înregistrate pagube atât de mari.

De asemenea, este foarte încântată că toţi colegii din corpul de balet au fost alături de ea în această perioadă şi o întrebau tot timpul dacă mai are veşti, în acea săptămână în care n-a putut lua legătura cu părinţii. „Toată lumea era îngrijorată şi foarte amabilă cu mine şi acest lucru m-a ajutat foarte mult să trec mai uşor de acea perioadă grea", ne spune artista.

De altfel, Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", a declarat, pentru „Cuget Liber", că intenţionează să organizeze, în curând, un concert de strângere de fonduri pentru sinistraţi, care vor fi donate Ambasadei Japoniei: „Cu toate că şi atunci când vorbim de voluntariat se mai găsesc personaje în distribuţie care întrea-bă cu cât vor fi plătite, eu sper ca mesajul de solidaritate să fie înţeles şi să reuşim, în cel mult două săptămâni, să organizăm un spectacol caritabil".

„Mi-ar plăcea să rămân la Constanţa!"

Kanoko Suzuki a ajuns în România, pentru prima dată, la Cluj, împreună cu directorul teatrului din frumosul oraş ardelean, cu care a fost colegă la Academia de balet din Munchen.

„Dar, pentru că au avut probleme financiare, nu am putut semna un contract cu acea instituţie", ne spune balerina japoneză.

Între timp, însă, a fost sunată de cineva de la Constanţa şi astfel a intrat în corpul de balet de la „Oleg Danovski". De atunci, a mai fost acasă, în orăşelul Ibaraki, de lângă Tokyo, în vacanţe.

Ne-a mărturisit că îi place foarte mult la Constanţa şi că ia în calcul şi posibilitatea de a rămâne definitiv aici.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii