Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fast Food Dimico, preţuri „de criză"... de nervi (galerie foto + document)

ro

18 Apr, 2011 02:58 11011 Marime text
restaurant.jpgDin multitudinea de produse de tip fast-food cu care constănţenii obişnuiesc să îşi astâmpere foamea, mai mult sau mai puţin pe fugă, şaorma sau shaworma, cu toate variantele ei, este şi va rămâne întotdeauna unul din alimentele de bază. Acest lucru nu înseamnă neapărat că produsul în cauză este şi cel mai sănătos sau gustos, dar la raportul cantitate/preţ conduce detaşat, capitolul calitate rămânând pierdut undeva în domeniul subiectivului. La întrebarea: „Unde se poate mânca cea mai bună shaworma din Constanţa?", unul dintre răspunsuri poate fi şi „cea la care ajungi în cel mai scurt timp", în această categorie intrând shawormeriile de cartier. Unul dintre localurile cu vechime din cartierul Tomis Nord este şi Fast Food Dimico, unde, alături de meniuri rapide, sandwich-uri şi deserturi, se prepară şi una dintre cele mai consumate shaworma din oraş. Fast-food-ul cu program non-stop de pe strada Cişmelei nr. 18 este zi şi noapte asaltat de clienţii fideli, care fie consumă la faţa locului, atunci când spaţiul de consum limitat la două măsuţe le permite acest lucru, fie direct pe trotuar sau în maşinile personale parcate ostentativ mai mult sau mai puţin pe mijlocul străzii şi aşa înguste.

4.jpgDeşi am mai cumpărat în trecut produse de la Dimico, preţurile şi serviciile încadrându-se în standardul pentru acest tip de fast-food, ultima experienţă, din acest week-end, m-a adus în pragul unei crize de exasperare. Deşi în meniu sunt specificate clar şi citeţ preţurile şi gramajele aferente fiecărui produs în parte, se pare că realitatea din farfurie nu se potriveşte cu cea din text. Am avut marea surpriză să constat acest lucru după ce am comandat o shaworma „la farfurie", care în meniu costa 10 lei şi care avea un gramaj declarat de 500 de grame. Adică jumătate de kilogram. Probabil fusese cântărită pe altă planetă, cu acceleraţie gravitaţională mult mai mare, pentru că în farfurie nu au ajuns mai mult de 250 de grame de chestii printre care am identificat câteva fărâme de carne de pui, cartofi şi varză. Pe moment, m-am gândit că mi-a fost servită din greşeală o „shaworma de criză", care costă 6 lei şi are un gramaj de 280 de grame. Dacă ce aveam eu în farfurie era o shaworma de 500 de grame, mă întreb cum ar fi arătat varianta „de criză". Probabil o lipie care miroase a shaworma. Am tăcut din gură şi am mâncat pe îndelete în timp ce citeam preţurile afişate în meniu. Puţin a lipsit să nu mă înec atunci când privirea mi-a căzut pe preţurile la băuturi răcoritoare, care rivalizau cu preţurile dintr-un bar. O doză de Pepsi costă 5,5 lei, iar un Red Bull 8 lei. Astfel, o shaworma mare, care costă 11 lei - 650 de grame, plus un suc amărât, te uşurează de aproape 20 de lei. La preţurile astea, nu le mai lipsea decât evaziunea fiscală, bonurile fiind eliberate când şi când, după ureche. În cazul meu, urechea a decis că nu am nevoie de bon fiscal.

Promit că data viitoare când voi mai mânca shaworma la farfurie la Dimico voi aduce şi un cântar portabil, de bijuterii, pentru a elucida misterul gramajului. La un moment dat, am suspectat că la gramaj au fost adăugate şi cele două păhărele cu sos, farfuria şi tacâmurile din plastic, dar chiar şi aşa, tot nu reuşeau să atingă 500 de grame.

Fast Food Dimico funcţionează pe societatea SC Dimico SRL, în cadrul căreia Lotty-Mirela Tofan este unic asociat şi administrator.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 03 May, 2011 20:56 Redbull-ul este 5,2 la distribuitor ,punei tva,adica 6.5.Baga curent,salarii angajati,spaga la garda,amenzi de la garda,amenzi de la sanepid,spaga la sanepid,taxa la primarie de aprox 400 de ron pe luna,taxa de caine,taxa de locatie..aproximativ 2000 ron pe luna se duc pe spagi,taxe,impozite,asta fara darile statului vis-a-vis de angajati.Vorbesc aici de o shaormerie/pizzerie/bar,nu neaparat de cele de mai sus.Spatiul comercial intr-un mall ajunge si 10.000 de euro pe luna. Vin cei de la PSI si trec prin fata firmei,cer sa vina patronul a 2 zi la ei,ca sa afli ca defapt frigiderele de cola nu erau izolate bine.Si nici macar nu le-au deschis,verificat/mutat. Vino tu,fa-ti firma,saormerie, si pune adaos mai putin de 1.5 ron pentru un redbull.Ai incercat macar o data sa iti deschizi o afacere cu chirie ? Este un rahat de taxa chiar si daca pui muzica cumparata cu licenta legala..adica pe an platesti cam 4000 ron ca sa pui muzica la oameni! Intereseaza-te ca nu e chiar asa usor cum crezi. Acum,totusi tu ai da redbull-ul mai ieftin de 8 ron?Cam cat ti-ai pune adaos? 1 leu?50 bani?Sau poate ai prefera sa il dai la acelasi pret,ca sa iti atragi clientii?