Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutiile publice locale au fost zugravite

ro

09 Apr, 2004 00:00 608 Marime text

Comuna Albesti se pregateste de sarbatoare

In preajma Pastelui vor fi inaugurate un monument si un parc pentru copii * Lucrarile de igienizare si salubrizare a comunei sunt aproape de final * De sarbatori, batranii si familiile defavorizate vor primi 600 de pachete * Acestea vor contine cozonac, faina, zahar si ulei, valoarea fiecaruia depasind 100.000 lei

Inca de la inceputul anului, primarul comunei Albesti, Marian Gascan, a pregatit o lista de obiective pentru anul 2004. Deja o parte dintre aceste planuri au fost realizate, iar in preajma Pastelui locuitorii comunei vor mai avea parte de alte surprize. Astfel, daca la inceputul anului primarul promitea realizarea unui monument in centrul comunei si amenajarea unui parc in acea zona, in aceste zile lucrarile se apropie de final. Au fost plantati 400 de pomi, magnolii, tei, trandafiri si gazon. In aceasta saptamana au fost amenajate aleile parcului si locurile pentru banci. In cursul saptamanii viitoare vor fi aduse si montate bancile. Tot atunci se va amenaja un spatiu de joaca pentru copii, cu tobogane, leagane, balansoare. Lucrarile de igienizare si salubrizare a comunei sunt aproape de final. Pe parcursul acestei luni, in localitate au fost curatati si varuiti copacii si au fost zugravite bordurile. Infatisarea localitatii a fost schimbata in totalitate dupa ce au fost zugravite cladirile. In acest moment, exteriorul caminului cultural, blocurile si sediul primariei au fost vopsite. Gardurile vechi si ruginite au fost scoase, urmand a fi inlocuite cu gard viu. Pentru toate aceste lucrari au fost folositi beneficiarii Legilor 416 si 76, care trebuie sa presteze un numar de ore in folosul comunitatii. In ceea ce priveste scoala din localitate, aceasta va fi renovata prin programul Bancii Mondiale. In afara acestui program, Primaria a preluat costurile necesare realizarii lucrarilor de renovare a inca doua sali de clasa si toaletele interioare, obiective ce nu au fost prinse in acest proiect. Investitia primariei se ridica la aproximativ doua miliarde de lei.

Obiective pentru anul 2004

Concomitent, continua lucrarile de renovare a dispensarului uman din satul Arsa. Pe lista de prioritati a acestui an figureaza si alte obiective importante. Dintre acestea primarul Marian Gascan a precizat lucrarile de pietruire a drumurilor din cartierele noi din Albesti si Cotu Vaii. In 2004, anul colectivitatilor locale, se doreste realizarea retelei de alimentare cu apa in satul Vartop, unde in prezent exista o instalatie veche care aproape nu mai functioneaza. In baza aceluiasi proiect, a fost trimisa la Bucuresti documentatia pentru infiintarea laboratoarelor de informatica si a bazelor sportive scolare. In comuna Albesti, programul national se va concretiza si printr-un parteneriat intre primarie si biserica, parteneriat care prevede realizarea unor lucrari de reparatii la lacasurile de cult din zona si infiintarea unei cantine sociale. In acest moment se lucreaza deja la reabilitarea iluminatului public stradal in toate satele. In satul Vartop, acest capitol chiar reprezinta o problema. In acest moment, doar arterele principale beneficiaza de curent electric. Tot in satul Vartop a fost adus mobilier nou la scoala si gradinita. Satul Vartop este trecut pe lista in programul guvernamental pe anul 2004, pentru alimentarea cu apa. Se doreste ca acest program sa se realizeze in colaborare cu RAJA Constanta, care urmeaza sa preia sistemul de alimentare din comuna. Procedura mai dureaza un timp, insa dupa finalizarea acesteia se va asigura o alimentare corespunzatoare a intregii comune.

Pachete pentru localnici

Inca de la inceputul acestei luni, primarul Marian Gascan a propus alocarea unor fonduri pentru Sfintele Sarbatori de Paste. Din fondurile alocate s-au achizitionat 600 de pachete ce vor fi oferite familiilor defavorizate si batranilor care au pensii mici. Pachetele contin alimente specifice acestei sarbatori, respectiv cozonac, faina, zahar si ulei. Valoarea unui pachet depaseste 100.000 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii