Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac a depasit cu 120% bugetul aprobat de el insusi

ro

18 Jan, 2010 02:43 1294 Marime text
des_tusac.jpgConsilieri locali ai PD-L, PNL, PC şi PRM au avut ieri, o întâlnire de lucru, în cadru căreia s-au discutat o parte a proiectelor de hotărâre ce vor intra pe ordinea de zi a şedinţei ordinare pe luna ianuarie. În acest moment, comisia socială din cadrul Consiliului Local Mangalia lucrează la unul dintre cele mai aşteptate proiecte: cel al listei de priorităţi pentru locuinţele în regim ANL. În acest sens, consilierii acestei comisii au spus că vor încerca să lucreze în fiecare zi a săptămânii pentru ca, la proxima şedinţă, această listă să fie finalizată şi aprobată.
Primarul interimar al Mangaliei, Ion Mincă, a declarat că a dispus efectuarea unui audit intern, care să identifice activităţile Serviciului Achiziţii Publice din cadrul primăriei, ADPP şi Serviciului Social. Mincă spune că s-au constatat, până acum, grave încălcări ale legislaţiei în vigoare la atribuirea unor contracte din bani publici pentru firmele „de casă" ale primarului suspendat Mihai Claudiu Tusac.
În cadrul discuţiilor am mai căzut de acord că este nevoie să sesizăm Curtea de Conturi cu privire la aprobarea bugetului Consiliului Local prin dispoziţia primarului suspendat Mihai Claudiu Tusac", afirmă Paul Foleanu, consilier PD-L. „Acesta a dat respectiva dispoziţie, deşi pierduse definitiv şi executoriu procesul de dizolvare a Consiliului Local Mangalia, în luna august. Au fost constatate, la o analiză sumară, depăşiri ale bugetului pe unele capitole chiar şi cu 120%, a cheltuielilor prevăzute în bugetul întocmit şi aprobat de însuşi Mihai Tusac", conchide Foleanu.
Consilierii locali spun că vor sesiza toate organele competente care să constate neregulile deja constatate sau care vor reieşi din verificările următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii