Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:23 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elicopter a aterizat pe stadionul „Farul“. Ce spun clubul de fotbal şi DJST Constanţa

ro

22 Jul, 2016 00:00 3023 Marime text


Arbitrul de rugby Robert Diaconescu, şeful „cavalerilor“ constănţeni, a trimis pe adresa redacţiei ZIUA de Constanţa un mesaj în care se arată împotriva aterizării, miercuri, pe gazonul stadionului „Farul“, a unui elicopter, ca şi împotriva prezenţei, cu aceeaşi ocazie, a unui microbuz de transport persoane în incinta arenei.

„Se întâmplă în Constanţa! Autorităţile locale, ne sesizam şi noi puţin? Înţeleg că nu avem fonduri, bani de la buget pentru întreţinerea bazelor sportive! Dar cu acordul cui a aterizat acest elicopter pe stadionul Farul? Cu acordul cui a intrat pe pistă acel microbuz? Atenţie, pe pistă, unde poate unul dintre cei prezenţi la Rio îşi rupe oasele zi de zi. Poate va merge acel microbuz de pe culoarul 1! Aşteptăm răspunsuri!”, a fost mesajul pe care ni l-a trimis arbitrul, la care a ataşat şi un filmuleţ de la acel moment.

„Am aprobare de la conducerea stadionului Farul. Mi s-a confimat că pot ateriza. Aprobarea este semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie. Maşina nu a intrat pe pistă, era la intrare, din câte am văzut eu când am fost acolo“, a adus lămuriri George Paţa, reprezentantul unei firme care se ocupă cu transport aerian de persoane şi cu lucru aerian.

Claudiu Teliceanu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, a declarat că FC Farul nu a cerut aprobare de la DJST şi nici de la Ministerul Tineretului şi Sportului cu privire la o activitate de aterizare pe stadion, însă Cosmin Şişcu, directorul sportiv al FC Farul, a arătat că gruparea constănţeană nu trebuia să ceară o asemenea aprobare.

„Stadionul este în proprietatea statului român, prin Ministerul Tineretului şi Sportului. În 2001, printr-o hotărâre de Guvern, a fost dat în folosinţă gratuită FC Farul. Clubul trebuie să-l administreze şi să nu-i schimbe destinaţia, asta e cert. Există obligaţie prevăzută în hotărârea de Guvern şi în protocolul de predare - primire. DJTS Constanţa nu a primit şi cu siguranţă nici ministerul nu a primit niciun fel de solicitare cu privire la vreun acord cu privire la desfăşurarea unei astfel de activităţi sau de altă natură decât cea sportivă. O singură solicitare am primit, la un moment dat, prin care ni se solicita acordul de subînchiriere a unor terenuri de acolo, moment în care le-am indicat ordinul 511/2013 al MTS, care stabileşte procedura clară de închiriere a terenurilor, a spaţiilor aflate în administrarea ministerului. Prin urmare, nu am dat vreun acord şi sunt convins că nici Ministerul, nici pentru activitatea aceasta cu elicopterul, nici pentru o alta în afare celei sportive“, a detaliat Claudiu Teliceanu.

„Atâta timp cât stadionul Farul este dat în locaţie de gestiune clubului FC Farul, nu trebuie să cerem aprobare de la DJST Constanţa pentru acest lucru. Ne-a fost solicitată aprobare de aterizare şi am fost de acord. Nu e primul elicopter care aterizează pe stadionul Farul, sunt cam trei pe an. Am aprobat toate cererile care au solicitat până acum aterizare pe stadion“, a punctat Cosmin Şişcu.   

Ti-a placut articolul?

Comentarii