Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Dragomir, primarul din Ciocârlia „ADS refuză să semneze pentru punerea în posesie cu suprafeţe de teren în comună"

ro

22 Mar, 2011 02:37 2307 Marime text
ads_sedinta.jpgIeri, în cadrul şedinţei de fond funciar de la Prefectură, primarul din Ciocârlia, Traian Dragomir, şi secretara comunei Tortomanu au reclamant faptul că Agenţia Domeniilor Statului refuză să semneze protocoalele pentru punere în posesie a unor proprietari cu terenuri, care împreună însumează 324,93 de hectare. De la ADS nu a fost prezent George Măndilă, absenţa sa fiind motivată de o deplasare în teritoriu ieri dimineaţă, la solicitarea şefului său de la Bucureşti. Ulterior şedinţei de fond funciar George Măndilă şi Valentin Irimia, consilier juridic în cadrul ADS şi responsabil pe fond funciar, au avut o discuţie cu prefectul Claudiu Palaz pe această temă.

Primarul din Ciocârlia, Traian Dragomir, prezent şi el la şedinţa de ieri de la Prefectură a precizat că există toate actele perfectate pentru ca cei şapte proprietari din comuna sa să primească terenuri, singura problemă care este încă nerezolvată fiind cea legată de semnarea de către ADS a protocoalelor de predare - primire. „Noi nu putem pune în posesie fără aceste protocoale. Pe Anexa 30 am şi două sentinţe civile. În 2008, ADS face un contract de redevenţă prin care cere 25 de kilograme de grâu pe an. Tind să cred că cineva de la ADS nu doreşte să semneze aceste protocoale. Avem oameni care vin permanent la noi. Procesele verbale de delimitare sunt semnate, dar îmi trebuie protocolul. Am oameni care aşteaptă aceste acte de proprietate", a declarat primarul din Ciocârlia. În comună, în această situaţie sunt şapte proprietari care îşi aşteaptă terenurile, dintre care doi au sentinţe civile pentru o suprafaţă totală de 62,2 hectare, problema trenând din 2007.

Şi la Tortomanu există aceeaşi situaţie legată de semnarea acestor protocoale de către ADS, numai că aici este vorba despre împroprietărirea cu 255,23 de hectare de teren. Prefectul Claudiu Palaz a declarat că se va implica pentru rezolvarea acestor două cazuri, aşa cum a făcut-o de fiecare dată, mai ales că cei de la ADS au avut constant o opoziţie faţă de semnarea acestor protocoale. „Mă voi implica pentru rezolvarea acestor probleme. I-am convocat pe cei doi şefi de serviciu pentru a vedea care este adevăratul motiv pentru care aceste protocoale nu sunt semnate de către ei. La ADS Constanţa a existat o opoziţie continuă în ceea ce priveşte reconstituirea drepturilor de proprietate, cel puţin de când sunt eu în Prefectură toţi directorii au probleme cu protocoalele de predare-primire", a spus prefectul Claudiu Palaz.

„Protocoalele nu le semnăm noi, ci la Bucureşti"

Contactat telefonic, George Măndilă, consilier tehnic în cadrul ADS Constanţa, care are şi atribuţii de coordonare, ne-a spus că este prima dată când lipseşte de la o astfel de şedinţă şi că absenţa sa a fost motivată de deplasarea la Hârşova, pentru verificarea unor proprietari de terenuri care refuză să-şi mai plătească redevenţa pe a doua jumătate a anului 2010 pentru terenurile pe care le au, întrucât la acest moment sunt inundate. Cât despre problema care a fost adusă în discuţie, vizavi de refuzul ADS de a semna aceste protocoale, Măndilă ne-a spus că dosarul nu mai este la Constanţa din toamna anului trecut şi că astfel de acte nu se semnează aici, ci la Bucureşti, la autoritatea centrală. „Noi nu avem cum să le semnăm, nu avem personalitate juridică. Cei de la Bucureşti le semnează, le bagă în Consiliul de Administraţie să le aprobe, iar mai apoi le trimit la noi, după ce se fac toate verificările posibile", a mai spus Măndilă.

Prefectul Plaz ne-a declarat ulterior discuţiei că Măndilă i-a promis că situaţia va fi rezolvată pe parcursul acestei săptămâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii