Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stabilit calendarul alegerilor de la Adamclisi

ro

26 Apr, 2010 03:17 1010 Marime text
Candidaţii aspiranţi la fotoliul de primar al comunei Adamclisi îşi pot depune candidaturile până pe 15 mai. Un eventual tur doi al alegerilor ar urma să aibă loc pe 6 iunie.

Odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 265/23.IV.2010 a Hotărârii de Guvern prin care se stabileşte data alegerilor locale parţiale pentru alegerea primarului în Adamclisi, a fost decis şi calendarul de desfăşurare a scrutinului.

Astfel, până pe 1 mai trebuie să se stabilească listele cu magistraţii şi juriştii care participă la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedintelui biroului electoral de circumscripţie şi a locţiitorului acestuia, iar până pe 2 mai trebuie să se delimiteze şi să se numeroteze secţiile de votare. În plus, tot până la această dată trebuie să se pună la dispoziţia partidelor politice lista cu datele preşedinţilor de birouri electorale, iar până pe 3 mai trebuie să se completeze biroul cu reprezentanţii propuşi de organizaţiile judeţene.

Până cel târziu pe 10 mai trebuie depuse candidaturile şi tot până la această dată trebuie să se solicite acordarea timpilor de antenă către conducerile posturilor de radio şi TV.

15 mai este data finală la care candidaturile rămân definitive, de la această dată urmând a se derula campania electorală. Pe 25 mai se vor tipări buletinele de vot, iar pe 29 mai, ora 7.00, se va încheia campania electorală.

Procesul de vot se încheie pe 30 mai la ora 21.00, până pe 1 iunie la ora 21.00, urmând să se comunice rezultatul final al votului. Dacă este cazul, turul doi al alegerilor se va organiza pe 6 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii