Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a inaugurat prima instalatie de incarcare a barjelor petroliere fluviale (galerie foto)

ro

05 Dec, 2009 01:18 3316 Marime text

oil_terminal.jpgPremieră la Oil Terminal

Conducerea SC Oil Terminal SA Constanţa, în frunte cu directorul Silviu Wagner, a inaugurat ieri, în Depozitul Port - Dana 75, după trei luni de muncă, prima instalaţie de încărcare/descărcare barje petroliere fluviale din Portul Constanţa. Proiectul a fost pus în practică de SC Ex Oil Constanţa, care a investit 350 000 de euro.

Ieri dimineaţă, directorii de specialitate din cadrul Oil Terminal şi o parte a angajaţilor, în frunte cu directorul Silviu Wagner, au venit să deschidă, oficial, staţia de încărcare/descărcare de barje petroliere fluviale. După cum ne-a declarat şeful Oil, ideea demarării construcţiei unei astfel de staţii a venit la iniţiativa mai multor clienţi care solicitau descărcarea produselor petroliere din barje fluviale. „Noi suntem specializaţi pe descărcarea-încărcarea tancurilor petroliere maritime, a navelor de la 15 - 20 de tone în sus. A trebuit să ne preocupăm de această investiţie pentru că şi Oil Terminal resimte criza. Scăderea este resimţită la producţie. Eşti nevoit să faci ceva pentru a nu duce la amplificarea pierderilor". Proiectul este de pe vremea vechii conduceri, care ar fi avut o altă părere despre punerea lui în aplicare. Suma finală la care s-a ridicat investiţia a fost de 350 000 de euro, exclusiv privată, şi a fost efectuată de SC Ex Oil Constanţa. Societatea urmează să-şi recupereze suma investită din tarifele de operare pe care urmează să le stabilească.

Instalaţia are o capacitate de încărcare-descărcare de 7 680 de metri cubi de combustibil pe oră, iar lunar, de 100 000 de tone.

Directorul Oil Terminal a mai susţinut că prin această investiţie se reia colaborarea cu sârbii: „Ei mereu au fost corecţi cu noi şi afacerile au fost avantajoase de ambele părţi". Cât priveşte impactul punerii în funcţiune a acestei instalaţii, directorul susţine că momentan se estimează o creştere a cantităţii de benzină rulată cu 30%. În acest mod se revine la parametri normali ai producţiei fizice estimate la nivel anului 2009.

Inaugurarea acestei staţii duce conducerea la gândul că, în cazul unui profit, există posibilitatea ca o eventuală privatizare să se facă în condiţii mult mai bune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gILIuta 05 Dec, 2009 10:18 O mare realizare aceasta rampa de lansare a rachetelor spatiale catre Cosmos!Multumim din inima partidului, statului si conducatorilor nostri iubiti si stimati pentru aceasta realizare epocala.Inventia rotii....a fost minciuna in comparatie cu aceasta instalatie de descarcare barje...Treziti-va, suntem in sec.XXI,nu in evul mediu....