Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RATC a lansat „Istoria Transportului Public in municipiul Constanta"

ro

10 Dec, 2009 00:59 1131 Marime text
Directorul Regiei Autonome de Transport în Comun, Dumitru Coiciu, a împărţit ieri, la şedinţa de consiliu, consilierilor, dar şi reprezentanţilor mass-media câte un volum din cea mai recentă istorie a transportului public local de pe raza municipiului Constanţa.

Semnată de fostul şef al Inspectoratului Şcolar Constanţa, Petrică Miu, volumul este rezultatul a cinci ani de muncă a autorului, la care s-au adăugat eforturile conducerii Direcţiei Judeţene a Arhivelor Constanţa dar şi a celor mai vechi angajaţi din RATC, care au pus la dispoziţie o parte din fotografiile care fac parte integrantă din enciclopedie. „Mi se pare normal ca o istorie de peste 70 de ani a transportului public constănţean să fie reflectată într-o enciclopedie. Există mărturii ale transportului public încă din 1920, poze de arhive. Sunt bucuros că am putut să o scoatem", a susţinut emoţionat directorul RATC.

Pentru prima ediţie au fost scoase 500 de exemplare, costurile acestora fiind suportate de Regia Autonomă. După cum ne-a explicat Coiciu, chiar dacă albumul este realizat de o calitate excepţională, acesta nu a costat mai mult de 30 de lei, însă nu se va găsi în librării, fiind distribuit doar unor instituţii, bibliotecii din municipiu şi celei naţionale.

„Sunt adrese din 1936, către primar prin care se solicită să se concesioneze teren pentru tramvai. Avem poze cu pluguri de deszăpezire a şinelor de tramvai, cu autobuzele vechi din 1960", a susţinut directorul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii