Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru modernizarea administratiei locale Prefectura si sase primarii din judet, partenere intr-un proiect pilot

ro

23 Apr, 2010 03:47 1794 Marime text
cap_2.jpgInstituţia Prefectului Judeţului Constanţa a dat starul ieri, împreună cu autorităţile locale din Crucea, Istria, Limanu, Ostrov, Topraisar şi Valu lui Traian, unui proiect de îmbunătăţire durabilă a administraţiei publice din judeţ, „Modernizarea administraţiei publice a judeţului Constanţa - Reţea judeţeană de modernizatori". Valoarea totală a acestuia ajunge la 622.322 lei, 15% din această sumă ar urma să fie achitată din bugetul beneficiarului.

Finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 - 2013, proiectul are ca scop perfecţionarea, pe parcursul a trei ani, a mai multor funcţionari din administraţia publică judeţeană, care să fie capabili, la finalul proiectului, să scrie proiecte de finanţare europeană. „Primăriile participante la proiect au fost alese aleatoriu, din punct de vedere geografic, fără vreun criteriu politic. Noi vrem să-i învăţăm să pregătească proiecte, totul în interesul cooperării dintre noi şi primăriile din judeţ", a precizat prefectul Palaz. Acesta a mai adăugat faptul că banii pentru proiect vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unui microbuz care să asigure transportul funcţionarilor la diferite cursuri de perfecţionare, dar şi pentru cumpărarea unor calculatoare şi a unor imprimante pentru primăriile implicate în proiect.

prefectura_2.jpgProiect de pe vremea prefectului Brăiloiu

Liliana Piscaru, managerul echipei de implementare a proiectului, a explicat care va fi funcţionalitatea acestuia, precizând că acesta va avea funcţiunea unei Organizaţii Non-Guvernamentale: „Statutul şi atribuţiile urmează să le stabilim, iar cursurile la care vor participa funcţionarii urmează a fi stabilite după aplicarea unui chestionar prin care ni se va arăta necesitatea organizării anumitor cursuri. Vom face o campanie de promovare în toate comunele din judeţ. Cele şase primării implicate vor fi capabile la final să facă o planificare strategică. Reţeaua va trebui să existe trei ani, timp în care trebuie să constituim o reţea intrajudeţeană de modernizatori".

Grupul ţintă al proiectului este format din 33 de specialişti, zece membri ai grupului judeţean de modernizatori - CJC, Direcţia de Finanţe Publice, Direcţia Judeţeană de Statistică şi Instituţia Prefectului, factori de decizie şi execuţie ai celor şase comune (câte trei funcţionari din fiecare primărie implicată) şi cinci funcţionari din cadrul Prefecturii.

Prefectul Judeţului Constanţa, Claudiu Palaz a mai precizat că proiectul de modernizare a administraţiei publice locale a judeţului Constanţa - Reţea judeţeană de modernizatori a fost început încă de pe vremea fostului prefect Liviu Tit Brăiloiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii