Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicienii n-au mai aruncat banii pe masini

ro

23 Jun, 2009 01:51 3444 Marime text
cap_1.jpgDacă anii trecuţi senatorii, deputaţii, consilierii locali ori judeţeni făceau investiţii semnificative în autoturisme, motoare sau chiar mini şalupe, în 2008 aceştia s-au dovedit a fi mult mai precauţi în ceea ce priveşte propriile venituri. 

Debutul crizei economice în 2008 a avut efecte mai mari asupra mediului politic constănţean decât se prevedea iniţial. Distracţia şi achiziţiile semnificative au fost, anul trecut, pentru cele mai multe personaje din prim-planul politicii constănţene, pe locurile secunde. În ciuda crizei, cei mai mulţi au ales să investească în imobiliare sau terenuri, în detrimentul maşinilor de lux, al şalupelor sau al motoarelor, pe care altădată le achiziţionau fără rezervă. Parlamentarii din legislatura 2008 - 2012 s-au dovedit atenţi la cheltuieli, iar dacă au făcut investiţii, acestea s-au realizat cu maximum de atenţie.

mamaia_exotic_car_show_eduard_martin_03.jpgDintre cei zece deputaţi de Constanţa şi patru senatori doar unul a uitat de criză şi şi-a achiziţionat două maşini de teren. Este vorba despre deputatul PSD Eduard Martin care, după cum arată ultima sa declaraţie de avere, nu a stat prea mult pe gânduri şi şi-a achiziţionat nu unul, ci două Jeep-uri, la începutul anului 2009: un Wrangler şi un Grand Cherokee. De altfel, pasiunea parlamentarului pentru maşini de teren şi motoare este binecunoscută, acesta având deja achiziţionate trei motociclete. Colega sa de Cameră, Manuela Mitrea, nu şi-a îmbogăţit colecţia de maşini, ci a înstrăinat, pe parcursul anului 2008, două autoturisme. Este vorba despre două automobile de teren - un Land Rover 3 şi un Mitsubishi Lancer.

nicusor_constantinescu_masina_01.jpgCât despre consilierii judeţeni, dintre cei 37 care veghează la bunul mers al judeţului, doar cei aflaţi la conducerea Consiliului Judeţean au îndrăznit în 2008 să facă investiţii în autoturisme, pe lângă cele imobiliare. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi-a mărit parcul auto cu încă două autoturisme, un Volkswagen Golf şi un Fiat, pe lângă cele trei autovehicule şi o şalupă de agrement pe care le avea deja. Colegul său, Cristinel Dragomir, a achiziţionat şi el o Toyota Land Cruiser, în leasing, pentru cabinetul de avocat, după cum evidenţiază în ultima sa declaraţie de avere, completată pe 5 iunie 2009.

{mos_ri:Eduard Martin,Nicusor Constantinescu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii