Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe principiul „după mine, potopul", Mangalia are căldură doar pentru două zile

ro

08 Feb, 2012 00:00 1615 Marime text
Locuitorii municipiului Mangalia au constatat, ieri după-amiază, că în apartamentele lor începe să se simtă, deşi destul de anemic ce-i drept, căldura. Asta după ce, zile întregi, oamenii au suferit de frig în case, la temperaturi greu de imaginat. Potrivit unor surse din administraţia locală, mangalioţii au din nou căldură, pentru că Rompetrol a livrat cele 50 de tone de combustibil promise în urma unei discuţii cu prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, în contul celor 1,5 milioane de lei alocaţi de urgenţă prin Hotărâre de Guvern.

Problema este însă că situaţia nu e deloc rezolvată. Asta pentru că, aşa cum declară aceleaşi surse, cantitatea de combustibil livrată nu ajunge decât pentru două zile.

„Om trăi şi om vedea"

Contextul este însă cu atât mai delicat cu cât banii alocaţi de Guvern nu au intrat încă, susţine viceprimarul Constantin Filimon, în conturile Primăriei. Filimon a afirmat că a semnalat acest fapt şi că este posibil ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să intervină pentru ca suma de bani să ajungă cât mai repede posibil la administraţia locală.

Pe de altă parte însă, viceprimarul nu pare să fi găsit o soluţie pentru remedierea problemei căldurii. În timp ce oamenii îngheaţă în case, Filimon declară: „Fac tot ce pot şi eu. Om trăi şi om vedea". Rămâne deci de văzut dacă după cele două zile în care au avut căldură, oamenii se vor reobişnui cu temperaturile extrem de scăzute.

Legat de aceste aspecte, Paul Foleanu a făcut, din nou, apel la colegii săi din Consiliul Local Municipal pentru a se reuni într-o şedinţă în care să fie aprobat preţul gigacaloriei pentru populaţie, prin subvenţionarea lui până la 350 de lei şi a preţului de producţie stabilit, definitiv şi irevocabil, de instanţă în favoarea Callatis Therm. Consilierul local a reiterat ideea conform căreia, dacă ceilalţi aleşi locali „nu dau dovadă de calm şi raţiune pentru a debloca situaţia", el se desolidarizează de ei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CARMEN IOAN 09 Feb, 2012 13:07 toti sunt niste netrebnici hoti si sarlatani
  • mangaliotul inghetat 09 Feb, 2012 09:21 UN SINGUR CUVANT ONORABIL PT TOTI POLITICIENII:SUNTETI NISTE NENOROCITI!!!