Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L pierde posturi de conducere in favoarea PNTCD

ro

03 Feb, 2010 04:02 1915 Marime text
pdl_pntcd_tudorel_chesoi_10.jpgDupă UDMR, a venit timpul PNŢCD-ului să pretindă, în contul ajutorului dat la prezidenţiale, acordarea unor funcţii în cadrul instituţiilor deconcentrate

Declaraţia făcută de preşedintele PD-L, Emil Boc, în acest week-end, potrivit căreia la nivelul filialelor judeţene trebuie să se colaboreze cu PNŢCD a dat apă la moară ţărăniştilor. Şi asta cu atât mai mult cu cât Boc a apreciat şi a mulţumit membrilor PNŢCD pentru sprijinul şi susţinerea acordate în alegerile prezidenţiale de anul trecut şi a sugerat liderilor judeţeni ai PD-L să le găsească diverse posturi... în semn de recunoaştere. La nivel judeţean, se pare că, „pregătirea terenului" s-a făcut din timp, mai precis din decembrie. „Noi am făcut oferte conducerii PD-L Constanţa înainte de Crăciun, când am avut o primă discuţie, de principiu. Avem oameni de valoare care pot contribui la reuşita guvernării la nivel local şi naţional", a declarat preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi.

Reacţia democrat-liberalilor a fost „o aprobare uşoară a discuţiei", dar care nu s-a materializat nici până în prezent.

În consecinţă, ţărăniştii nu s-au lăsat pe tânjeală şi, luna trecută, au revenit printr-o scrisoare adresată Biroului Permanent Judeţean al PD-L Constanţa. Epistola reiterează disponibilitatea acestora în privinţa colaborării cu democrat-liberalii şi „reaminteşte" că dispun de resurse umane dornice să ajute la reuşita guvernării în judeţul Constanţa.

În aşteptarea promovării

Pretenţiile PNŢCD Constanţa au la bază scorul înregistrat la europarlamentarele din vara trecută, acel 3,1% în municipiul reşedinţă de judeţ fiind considerat de ţărănişti procentul ce ar fi fost atins şi pe judeţ dacă parte din voturile lor şi a simpatizanţilor partidului din unele localităţi nu ar fi fost direcţionate (n.r. pentru că aşa s-a convenit cu democrat-liberalii) spre PD-L. Mergând pe acest raţionament (n.r. referire la procentul de 3,1 obţinut la euroalegeri), din cele 58 de instituţii deconcentrate existente la nivelul judeţului nostru, PNŢCD Constanţa ar putea considera că i se cuvin două funcţii de directori coordonatori şi câteva de directori adjuncţi, şefi de birouri etc.

Şi pentru a nu crea „dificultăţi" conducerii PD-L Constanţa şi a nu pierde timp, în conţinutul scrisorii liderii PNŢCD au nominalizat câteva persoane care au mai deţinut funcţii importante şi s-au achitat onorabil de sarcinile ce le-au revenit. „Am nominalizat persoane fără a preciza instituţii deconcentrate", a recunoscut preşedintele PNŢCD, Tudorel Chesoi. Printre persoanele care au fost precizate se regăsesc: profesorul Gheorghe Andrei, fost inspector şcolar general şi deputat, Adrian Ţapliuc - manager, prof.dr.univ. Lucica Roşu, Constantin Turiceanu - manager, Dumitru Dumitru-economist, Daniel Vidican - doctor, Marian Şerban- inginer, Rădulescu Andrei - manager, doctor Corneliu Neagoe - fost primar al municipiului Constanţa, inginerul Vasile Iancu, precum şi alţi lideri locali ai PNŢCD.

pdl_pntcd_mircea_banias.jpgReplica PD-L

De partea cealaltă, preşedintele PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a confirmat că a avut două întâlniri cu liderii PNŢCD, ultima având loc pe 29 ianuarie. „Am discutat, ne-au prezentat şi o listă cu persoane ce ar putea să se implice în realizarea programului de guvernare în judeţ", a adăugat liderul democrat-liberal. Ideea nu pare să-i fi încântat pe PD-L-işti, cu atât mai mult cu cât s-ar putea ca unele funcţii din deconcentratele vizate de ţărănişti să implice îndepărtarea unor democrat-liberali ce activează deja pe acele posturi. Un exemplu în acest sens ar putea fi Inspectoratul Şcolar Judeţean unde profesorul Gheorghe Andrei ar putea viza postul de inspector general ocupat de Elena Buhaiev. Întrebat despre o astfel de „variantă", liderul PD-L Constanţa a răspuns tranşant: „Nu cred că în ISJ vor deţine acest post. Eventual, Elena Buhaiev ar putea colabora cu domnul Andrei dacă va vrea un post de inspector adjunct sau inspector de specialitate".

De altfel, negocierile cu PNŢCD Constanţa pe tema promovării unor oameni în diverse funcţii de conducere vor avea de aşteptat şi, rămâne de văzut ce vor mai putea pretinde ţărăniştii. „Deocamdată, trebuie să finalizăm discuţiile cu UDMR, cu independenţii şi minorităţile şi apoi vom sta de vorbă şi cu reprezentanţii PNŢCD", a conchis preşedintele PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii