Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nici la Medgidia RAJDP nu dă aviz pentru drumuri de exploatare Moinescu îi cere lui Iordache să intervină pe lângă Nicuşor

ro

02 Nov, 2011 01:28 1488 Marime text
Situaţia scoasă în prim-plan la Peştera, aceea că din cauza unui aviz al RAJDP pentru crearea de drumuri de exploatare nu se poate pune în aplicare o investiţie de milioane de euro, există şi la Medgidia.

Grupul consilierilor locali PDL transmit că parcul de eoliene de la Medgidia se află în pericol. „Ambiţia RAJDP Constanţa de a nu acorda aviz pentru construirea drumului de acces la parcul de eoliene pune în pericol investiţia firmei Sorgenia Romania SRL", se arată în comunicatul remis de PDL Medgidia. Potrivit informării transmise, în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută, consilierul PDL Dumitru Moinescu l-a interpelat pe primarul Marian Iordache pe această temă, solicitând răspuns în scris în ceea ce priveşte problema. În interpelarea depusă, consilierul PDL spune că, pe teritoriul municipiului Medgidia, SC Sorgenia Romania SRL intenţionează să realizeze obiectivul de investiţie „Ansamblul Energetic Eolian SC E-10 MW, staţie de transformare, reţele electrice de racord, construire şi modernizare căi de acces şi comunicaţie". „Proiectul în discuţie, în valoare de zeci de milioane de euro, este în pericol să se blocheze, iar Medgidia să piardă această investiţie care ar putea crea multe locuri de muncă. Pericolul vine de la RAJDP Constanţa, care refuză să dea un aviz pentru realizarea drumului de acces la parcul de eoliene", se arată în comunicat. Pedelistul menţionează faptul că, pe 2 august 2011, Sorgenia făcea cerere de aviz către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru construirea drumului de acces către parcul de eoline. Din cauza neprimirii unui răspuns, firma revine cu o nouă solicitare pe 4 octombrie, la care, de asemenea, nu s-a primit niciun răspuns. Ulterior, pe 18 octombrie, Sorgenia se adresează preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, şeful ierarhic al RAJDP Constanţa, însă nici de aici nu a fost primit vreun răspuns. „Medgidia are nevoie de această investiţie, are nevoie de locurile de munca create prin această lucrare. Din aceste motive, îi solicit domnului Marian Iordache să se implice în rezolvarea solicitării de aviz pentru Sorgenia. Îi solicit să intervină la RAJDP şi la domnul Nicuşor Constantinescu", se precizează în interpelarea lui Moinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii