Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neimplicarea conducerii si lipsa finantelor au trimis PRM in prelungiri postelectorale

ro

19 Jul, 2004 00:00 568 Marime text

Regrete tardive

Ca sef al departamentului organizatoric al PRM, Corneliu Ciontu si-a asumat vina selectiei candidatilor partidului in alegeri, datorita faptului ca nu a respectat intocmai termenele de pregatire a acestora

Reprezentantii PRM Constanta s-au intrunit, la sfarsitul saptamanii, in cadrul Plenarei Judetene a partidului, eveniment la care a fost invitat sa participe in calitate de responsabil zonal si prim-vicepresedintele formatiunii, Corneliu Ciontu. In cadrul sedintei, unde presa nu a avut acces la dezbateri, au fost luate in discutie activitatea din timpul campaniei, precum si rezultatele obtinute la alegerile locale. Intocmai secretarului general al PRM, Gheorghe Funar, in discutia cu jurnalistii, prim-vicepresedintele Corneliu Ciontu a recunoscut ca rezultatele obtinute de partid la Constanta au fost sub asteptari. Ca responsabil zonal, Ciontu a explicat ca si-ar fi dorit sa obtina pe plan local mai multe procente si functii prin votul politic al electoratului, si nu dupa negocieri postelectorale. "Avand in vedere ca PRM Constanta face parte din plutonul organizatiilor bune ale partidului, consider ca alegerile locale din vara au fost pur si simplu un accident", a subliniat prim-vicepresedintele PRM.Corneliu Ciontu a explicat ca la baza pierderii alegerilor de catre partidul sau au stat cauze obiective care s-au regasit in multe organizatii din tara. Una dintre ele ar fi fraudarea alegerilor, fapt pe care delegatia PRM l-a semnalat si la intalnirea cu seful statului, Ion Iliescu. Ciontu a mai spus ca fraudarea alegerilor locale a fost posibila si datorita faptului ca Biroul Electoral Central si cel de Statistica au anuntat public, abia in a patra zi dupa alegeri, numarul alegatorilor care s-au prezentat la urne, fapt fara precedent in orice tara democratica.Revenind la cauzele obiective care au dus la scorul modest de la locale, prim-vicepresedintele PRM a accentuat faptul ca lipsa finantarii si a unei logistici bine puse la punct a avut un efect negativ in timpul campaniei electorale. Ca sef al departamentului organizatoric al PRM, Corneliu Ciontu si-a asumat vina selectiei candidatilor partidului in alegeri, datorita faptului ca nu a respectat intocmai termenele de pregatire a acestora. Un alt aspect punctat de liderul central, care a costat organizatia locala in economia alegerilor, au fost, pe de o parte, disputele interioare, care au consumat inutil energiile celor care aveau sa se implice in munca de partid, iar pe de alta parte, slaba implicare a unor cadre din conducerea partidului, care nu au putut ingurgita decizia liderului Vadim in privinta candidaturii la Primarie a senatorului Dan Rahau.

PRM nu este la caruta PSD, dar incearca s-o prinda din urma

Nu mai reprezinta un secret pentru nimeni ca, aidoma PUR, dupa alegerile locale, la negocierile postelectorale, si PRM a incercat fie prin forta argumentului, fie prin argumentul fortei sa puna mana pe cateva functii in aparatul administrativ al Consiliului Judetean si al celor locale din judet. E drept ca negocierile au fost spectaculoase, de vreme ce au reusit din nimic sa faca bici si sa mai si pocneasca. Unde nu li s-a dat ce au cerut (post de viceprimar), e cazul municipiului Constanta, PRM a ramas in opozitie, dar, atentie!, nu cu Alianta PNL-PD. De altfel, chiar prim-vicepresedintele Ciontu a precizat ca negocierile postelectorale s-au facut la sange, pentru a oferi partidului sansa reabilitarii in ochii electoratului, astfel incat participarea la alegerile generale sa se faca totusi din pole position. In rest, Ciontu nu a parut deranjat de duplicitatea conducerii judetene a PRM, ci, din contra, a laudat abilitatea liderului local, care a stiut ce sa negocieze.

Parlamentari, cel putin bilingvi

Lipsa parlamentarilor PRM de Constanta din viata politica locala a fost catalogata de Corneliu Ciontu drept o lipsa de abilitate a acestora. Cu toate ca a incercat sa ia apararea unora dintre acestia, care se pare ca sunt mai mult implicati in structurile partidului la nivel central decat in activitatea de parlamentari, Ciontu a fost nevoit sa puna punctul pe "i", precizand ca selectia pentru listele pentru alegeri va fi mai dura decat in trecut. Astfel, cei care vor dori sa se regaseasca printre candidati vor trebui sa treaca testul cunoasterii cel putin a unei limbi de circulatie internationala, avand in vedere integrarea Romaniei in NATO si, pe viitor, in UE, sa aiba studii superioare, abilitati de comunicare, succese in activitatea de parlamentar si rezultate bune in activitatea de partid. Putini dintre actualii senatori si deputati PRM de pe plan local ar putea face fata acestor criterii in cazul in care ar dori prelungirea activitatii cu inca un mandat. Este de asteptat, potrivit precizarilor prim-vicepresedintelui Ciontu, ca in proportie de 40% listele parlamentare sa fie innoite, dar nu intinerite cu orice pret, pentru ca si pe plan local partidul sa-si atinga obiectivul, respectiv obtinerea unui procent situat in jurul valorii de 25% din voturile electoratului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii