Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivaţiile votului consilierilor judeţeni PDL

ro

22 Oct, 2010 02:28 703 Marime text
În cele ce urmează redăm integral comunicatul PDL referitor la votul consilierilor judeţeni din cadrul şedinţei CJC de ieri.

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal aduce la cunostinta mass-media si, implicit, a opiniei publice, motivele care au condus la exercitarea unui vot negativ sau a unor abtineri pentru anumite proiecte de hotarari ale Consiliului Judetean, supuse dezbaterii in cadrul sedintei ce s-a desfasurat ieri. Astfel, in ceea ce priveste votul negativ, acesta a fost acordat pentru proiectul de hotarare privind aprobarea comisiilor pentru evaluarea finala a managerilor institutiilor publice de cultura aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Constanta. Motivatie: Comisiile pentru Muzeul de Arta si Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" nu sunt alcatuite in conformitate cu prevederile expunerii de motive unde se precizeaza foarte clar ca din componenta acestora trebuie sa faca parte specialisti in domeniu. Astfel, consideram imperios necesara prezenta in cele doua comisii a cate unui manager al unei institutii de acelasi profil. De asemenea, apreciem ca propunerea ca presedinte al comisiei de evaluare pentru Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" a domnului Madalin Voicu tine mai degraba de calitatea domniei sale de coleg de partid cu presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, decat de cea de om de cultura capabil sa evalueze performantele managerului acestei institutii. In ceea ce priveste abtinerile, acesta au fost acordate pentru 4 proiecte de hotarari, dupa cum urmeaza:

Proiect de hotarare privind privind preluarea unor imobile, camine culturale, dispensare si gradinite, din gestiunea S.C. Domeniul Public si Privat Judetean S.R.L. in administrarea Consiliului Judetean Constanta si predarea lor catre consiliile locale respective.

1

Motivatie: Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal ramane consecvent opiniei critice referitoare la legalitatea functionarii S.C. Domeniul Public si Privat Judetean SRL, motiv pentru care se abtine sau se opune oricarui proiect de hotarare care vizeaza activitatea acestei societati.

2. Proiect de hotarare privind repartizarea pe unitati administrativ - teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala, a proiectelor de infrastructura si a programelor cu finantare nerambursabila pe anul 2010.

Motivatie: Si aceasta repartizare se face cu prioritate in baza carnetului rosu de partid, cel mai elocvent exemplu mentionat in anexe fiind directionarea unei noi sume fabuloase catre comuna Silistea, in valoare de 3.133.381 lei pentru programe de dezvoltare locala, fapt care, coroborat cu alte alocari mai mult decat consistente, face din Silistea (condusa de un edil PSD) un fel de buric al comunelor si chiar al judetului Constanta. La aceasta se adauga si ponderea de "invidiat" a localitatilor conduse de primari PDL (3) din numarul total de localitati care primesc fonduri in baza acestei hotarari (48), adica 0,06%.

3. Proiect de hotarare privind alocarea unei sume pentru editarea Ghidului Judetului Constanta.

Motivatie: Sustinem principiul elaborarii unui astfel de ghid, insa consideram ca momentul alocarii sumei de 97.000 euro este inoportun, aceasta suma putand fi directionata catre acoperirea unor necesitati mai stringente.

4. Proiect de hotarare privind aprobarea rectificarii bugetului judetean pe anul 2010.

Motivatie: Este finalitatea fireasca a voturilor exercitate astazi pentru anumite cheltuieli care influenteaza bugetul judetean pe anul in curs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii