Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Nemirschi, prada superficialitatii ANI (!?)

ro

14 Jul, 2009 14:06 1171 Marime text
nemirschi_2.jpgPotrivit jurnaliştilor de la „Cotidianul", în cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, cei de la Agenţia Naţională pentru Integritate se pare că au tras lozul necâştigător. 

Pe baza documentelor prezentate de către demnitar, precum şi a declaraţiei de avere rectificată postată pe site-ul Ministerului Mediului, ziariştii au concluzionat: „casa construită e, de fapt, demolată, maşina cumpărată aparţine altei persoane, contul bancar e gol". Altfel spus, cei de la „Cotidianul" au prezentat cronologia evenimentelor pentru a demonstra că, în cazul ministrul Nicolae Nemirschi, s-ar putea vorbi de o grabă inexplicabilă sau de  superficialitate.

Dosarul şefului de la mediu se află, la ora actuală, în atenţia Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Reamintim că ministrul Nicolae Nemirschi este acuzat că şi-ar fi cumpărat un autoturism Jeep Cherokee, care nu apare în evidenţele Direcţiei de Taxe şi Impozite Constanţa. O altă acuză adusă demnitarului de cei de la ANI se referă la un imobil pe care Nemirschi l-a achiziţionat în comuna Topalu  şi nu ar fi înscris-o la Direcţia de Taxe şi Impozite a localităţii respective. Ce-a de-a treia acuzaţia vizează nedeclararea la rubrica „venituri" un cont de 24.000 euro pe care l-ar fi avut soţia sa.

Una peste alta, jurnaliştii de la „Cotidianul" au lămurit „erorile" din declaraţia de avere a ministrului Nicolae Nemirschi: proprietarul jeep-ului este al fiului său, Andrei, casa de la Topalu a fost recepţionată pe 22 iunie anul curent, dată la care declaraţia de avere era postată pe site, iar ANI trimisese dosarul la Parchet, iar în extrasul de cont al soţiei demnitarului  pe anul 2006 apar doar 7,69 euro , nu 24.000 de euro.

În contextul prezentat, ultimul cuvânt îl va avea Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. După cum a declarat, aseară, într-o emisiune televizată, ministrul Mediului Nicolae Nemirschi nu va demisiona decât dacă se va demonstra că se face vinovat de cele ce i se impută.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii