Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului renunta la trei posturi din cabinet

ro

17 Jul, 2009 14:43 1642 Marime text
nicolae-nemirschi_m.jpgTrei posturi din cabinetul ministrului Mediului vor fi restructurate, iar secretarii de stat vor renunţa la 20% din personal pentru a se conforma solicitării guvernului Boc de reducere a salariaţilor din sistemul public, a declarat joi ministrul de resort, Nicolae Nemirschi. 

„Vor fi reduse 3 posturi de la cabinetul ministrului, iar fiecare secretar de stat va anunţa individual numărul de persoane care vor fi disponibilizate. Ne vom conforma cererii premierului", a spus Nemirschi, potrivit NewsIn.

El a mai spus că Ministerul Mediului va comasa Agenţia Naţională de Arii Protejate (ANAP) într-un departament din subordinea ministerului, însă restul agenţiilor sunt similare celor din Uniunea Europeană şi, ca urmare, nu pot fi restructurate.

Guvernul a decis, miercuri, reducerea cu 20% a numărului persoanelor angajate la cabinetele demnitarilor, astfel încât 417 din cei 2.083 de angajaţi ai cabinetelor miniştrilor, secretarilor de stat, preşedinţilor de consilii judeţene, de agenţii guvernamentale şi primăriilor îşi vor pierde locurile de muncă de la 1 august.

Decizia va fi reglementată ulterior printr-un act normativ, potrivit premierului Emil Boc.

Premierul a mai spus, miercuri, după şedinţa de Guvern, că vor fi desfiinţate sau comasate jumătate din agenţiile guvernamentale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii