Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minca ii promite lui Tusac ca o sa-l combata „pe sticla" o data la doua zile

ro

01 Jun, 2009 02:13 1323 Marime text
sedintza.jpgConsilierii locali din Mangalia s-au reîntâlnit de data aceasta la sediul Asociaţiei Patronilor din localitate, în cadrul unei şedinţe extraordinare. S-au aprobat trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi: suspendarea taxei de staţiune (iniţiator Viorel Oleniuc), suspendarea autorizării de funcţionare a agenţilor economici (iniţiator consilier Vasile Olan) şi desemnarea unui reprezentant în Adunarea Generală a Asociaţilor la  SC „Administrarea Parcului Industrial Mangalia" SRL (iniţiator consilier Paul Foleanu).

În cazul celui de al doilea punct de pe ordinea de zi, iniţiatorul proiectului, Vasile Olan, a afirmat că nu este de acord ca, după ce un agent economic din Mangalia îşi ia toate autorizaţiile de funcţionare de la autorităţile competente, să mai stea la mâna primarului pentru a vedea dacă acesta îi dă sau nu voie să funcţioneze. „Primarul nu poate opri activitatea unui agent economic, care funcţionează în baza unei hotărâri judecătoreşti. Cine este el, să îi spună unui judecător că are dreptate sau nu? Sunt agenţi economici care şi-au depus cererea de autorizare în urmă cu două luni. Nu au primit-o şi, a doua zi după termenul legal în care o puteau obţine, au primit milioane de lei amendă", au declarat cei zece consilieri locali de opoziţie prezenţi la întâlnire.

sedintza1.jpgÎn ceea ce priveşte desemnarea unui reprezentant în Adunarea Generală a Asociaţilor la  SC „Administrarea Parcului Industrial Mangalia" SRL, a fost desemnat, în unanimitate, Lucian Nechita (PNL). „Primarul este în stare de incompatibilitate în acest moment, pentru că el nu poate face parte din AGA a Parcului Industrial. A făcut aici tot ce a vrut. A dat afară administratorii numiţi de Consiliul Local, pe director...", a afirmat Paul Foleanu.

În fine, Ion Mincă, liderul PC Constanţa, cel care spunea că încearcă prin toate mijloacele să „împace" consilierii cu primarul, i-au declarat, în cadrul şedinţei, război deschis lui Mihai Tusac: „Până acum am avut o atitudine de înţelegere. De mâine, personal, voi ieşi la bătaie cu acest primar. Din surse sigure, spun că, în momentul în care a aflat că noi, consilierii, am reacţionat în cazul procesului şi am cerut demiterea lui, i-a căzut faţa. Începând de luni, 1 Iunie, o să mă vadă în mass-media, la OTV sau în presa scrisă cel puţin o dată la două zile...", i-a promis Mincă lui Tusac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii