Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre cunoaşte filiera drogurilor

ro

29 Jan, 2011 00:00 2848 Marime text
7_Droguri.jpgPrimarul Radu Mazăre, care a ieşit ieri într-o conferinţă de presă să se plângă din nou că se face discriminare în ceea ce priveşte tratamentul celor de la DNA, a susţinut că are informaţii legate de traficul de cocaină prin Portul Constanţa, care ar fi în strânsă legătură cu transportul record de 1,2 tone de cocaină surprins de DIICOT în urmă cu doi ani.

"Chestiunea etnobotanicelor este apărată de la Guvern. Cum a fost şi cu cantitatea de droguri care a intrat în ţară în urmă cu doi ani prin Portul Constanţa. Am informaţii că pe aici (n.r. prin Portul Constanţa) se tranzitează acele droguri de trei ani, pe aceeaşi filieră. Cineva sus-pus se ocupă de importarea etnobotanicelor, care susţine drogurile din zona aia. Dacă nouă ne intră droguri în România, cum spun că au izolat spaţiul Schengen, cine vreţi să facă controale, Mazăre?", a declarat primarul. Acesta a mai adăugat şi faptul că informaţia o are de la o persoană care "a fost să ancheteze filiera prin Columbia".
În Constanţa, în 30 ianuarie 2009, în urma unei acţiuni coordonate de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au fost depistaţi în flagrant delict patru inculpaţi, dintre care trei cetăţeni români, aflaţi sub coordonarea unui cetăţean spaniol, care au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc. Captura a fost una record, de 1.200 de kilograme de cocaină, una din cele mai mari cantităţi reţinute în Portul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi kent 28 Jan, 2011 23:07 normal ca are informatii, ca-si ia dreptu din orice afacere pe teritoriul muncipiului al carui stapan este