Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Ce se va intampla cu strada Traian? Nu stiu!“

ro

17 Jul, 2010 00:00 1968 Marime text

p2-strada_traian.jpgConsilierul liberal Victor Manea a adus ieri în discuţie, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, şi problema legată de starea în care se află la acest moment strada Traian şi teama locatarilor din blocurile din împrejurimi.

„Dacă situaţia este foarte gravă şi nu se vor găsi într-un final bani, vom vedea de unde vom reduce să băgăm bani acolo“, a precizat edilul Mazăre, după ce liberalul Victor Manea i-a expus situaţia privind pericolul surpării unei bucăţi de câţiva metri pătraţi din strada Traian.
Edilul, în schimb, a adăugat faptul că nu are de unde să bage în „groapa aia nenorocită“ 100 de milioane de euro, bani pe care oricum susţine că nu îi are. „Pentru a preveni o eventuală surpare, acum doi ani am adus acolo o investiţie privată, austriacă. Investiţia cu pilonii care au fost puşi acolo a fost de 25 de milioane de euro. Dacă nu se puneau, până acum strada cădea. Între timp, privaţii au oprit lucrarea“, a susţinut Mazăre, adăugând că nu se poate găsi o rezolvare problemei decât pe cale guvernamentală, prin Ministerul Mediului. „Eu sunt mândru că am reuşit să îi aduc pe austrieci să bage bani în groapa aia nenorocită“, a conchis edilul. Într-un final, acesta a precizat că, dacă situaţia va fi atât de gravă, atunci se vor lua bani de la alte investiţii şi vor face lucrări. Între timp, până când va fi gata expertiza, strada Traian rămâne închisă.

Cine sunt austriecii care au vrut să „repare“ strada Traian?

Cel care trebuia să realizeze mallul Trident Plaza în zona în care au fost puşi pilonii pe strada Traian este Fondul de Investiţii Imoaeast, mai exact SC Harborside Hotel şi SC Harborside Imobiliara.
Harborside Hotel a fost înfiinţată în 2005 şi avea ca acţionari mai mute firme: MasterJob Limited - Cipru, Romanian Real Estate Partners B.V. - Olanda şi Leutselinge LTD - Cipru. De cealaltă parte, Harborside Imobiliara a fost înfiinţată în acelaşi an şi are aproximativ aceeaşi asociaţi: MasterJob Limited - Cipru, Romanian Real Estate Partners B.V. - Olanda şi, noutatea, Quixotic Trading LTD - Cipru. Cele două firme au devenit una singură, printr-o fuziune prin absorbţie pusă la cale de Adunarea Generală a Asociaţilor Harborside Hotel. Cei trei asociaţi străini au hotărât ca Harborside Hotel să fuzioneze prin absorbţie cu Harborside Imobiliara.
Liantul dintre firmele Harborside şi prietenii lui Radu Mazăre este societatea cipriotă MasterJob Limited, care mai este implicată şi în SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firmă administrată de Gheorghe Valentin Ionescu, inculpat, alături de primarul Constanţei, în dosarul retrocedărilor. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Ionescu a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Valentin Gheorghe Ionescu apare în SC Euro Antreprenor SRL, Jacobs, Hendrix & Partners SRL, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Dusep SA, Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA, Rezident Com SA. SC SIA SA este concesionarul Portului Turistic Tomis. Acesta este felul în care amicii, colegii de inculpare şi foştii colegi de facultate ai primarului Radu Mazăre fac afaceri în Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eu 19 Jul, 2010 08:55 Foarte bine face dl. Manea ca aduce in discutie strada Traian pt ca este intr-o stare jalnica...iar in legatura cu austriecii... care austrieci? ca sunt olandezi, ciprioti... si ROMANI. NU NE DUCE EL PE NOI CU ZAHARELUL. JOS MAZARE.
  • gigel 17 Jul, 2010 19:41 locuiesc in zona din 1963 si mama natura si-a facut datoria nu am avut probleme pana s-a gandit dl.mazare sa ne faca fericiti ! atat timp cat valea portului a fost puternic vegetalizata a rezistat la toate puhoaiele, mai mult puturile facute la inceputul veacului si-au facut datoria cu prisosinta ! toate astea au fost distruse in mod iresponsabil..
  • Nicu 17 Jul, 2010 09:49 in acest caz sa repare valea portului pentru a fluidiza circulatia