Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:01 15 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au trecut șase luni de la alegerile locale. Omul PSD, Mirela Matichescu, încă director executiv în ADI Dobrogea

ro

18 Mar, 2021 00:00 5267 Marime text
  • În anul 2008, 50 de UAT-uri din judeţul Constanţa şi-au exprimat voinţa de a coopera şi de a se asocia în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea“
  • Membri fondatori ai Asociaţiei sunt Judeţul Constanţa prin Consiliul Judeţean şi toate primăriile din judeţ
  • După preluarea conducerii Consiliului Județean Constanța de către echipa PNL, președintele Asociației a fost desemnat Victor-Gheorghe Manea, unul dintre consilierii personali ai șefului CJ, Mihai Lupu
  • Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” are însă și o conducere executivă
  • Mirela Matichescu, membru PSD, fost administrator public al județului Constanța, în mandatul lui Horia Țuțuianu este director executiv adjunct
  • Matichescu a precizat că va demisiona din această funcție începând cu data de 1 aprilie 2020, nu pentru că i-ar fi cerut cineva să plece, însă ar avea proiecte personale, în zona privată, inclusiv în cea politică
  • Postul pe care îl deține Matichescu, chiar și cu jumătate de normă, este remunerat cu câteva zeci de mii de lei

În anul 2008, de unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa şi-au exprimat, prin adoptarea unor hotărâri ale autorităţilor deliberative, voinţa de a coopera şi de a se asocia în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea“ (ADI Dobrogea), persoana juridică de drept privat, cu statut de utilitate publică.

La momentul constituirii, toate UAT-urile au aprobat Statutul şi Actul constitutiv al Asociaţiei. În anul 2008, Consiliul Judeţean Constanţa a adoptat Hotărârea nr.255, prin care a aprobat participarea judeţului Constanţa în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea“.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” a fost constituită în conformitate cu prevederile Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr.51/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.246/2005.

Membri fondatori ai Asociaţiei sunt Judeţul Constanţa prin Consiliul Judeţean şi toate primăriile din judeţ.

După preluarea conducerii Consiliului Județean Constanța de către echipa PNL, președintele Asociației a fost desemnat Victor-Gheorghe Manea, unul dintre consilierii personali ai șefului CJ, Mihai Lupu iar din Consiliul director, fac parte în calitate de membri: Nicolae Păun (Medgidia), Vergil Chițac (Constanța), Șerif Cârjali(Cernavodă) și Ionela-Marilena Zota (Valu lui Traian).
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” are însă și o conducere executivă. În conducerea Asociației o regăsim în continuare pe Mirela Matichescu, membru PSD, fost administrator public al județului Constanța, în mandatul lui Horia Țuțuianu.

Matichescu este director executiv-adjunct și lucrează cu jumătate de normă în boardul Asociației. Potrivit președintelui ADI Dobrogea, Matichescu se află în acest moment în concediu medical.
Noi am întrebat-o, care au fost resorturile care au determinat-o să continue acitivitatea în cadrul Asociației, în condițiile în care partidul din care face parte se află în opoziție și am adăuga, chiar în disoluție pe plan local.

Mirela Matichescu a precizat că va demisiona din această funcție începând cu data de 1 aprilie 2020, nu pentru că i-ar fi cerut cineva să plece, însă ar avea proiecte personale, în zona privată, inclusiv în cea politică (n.r. Matichescu se pregătește să candideze pentru o funcție în filiala municipală a PSD Constanța, cu toate că activitatea sa politică este înrolată în comuna Valu lui Traian).

Nu știm dacă declarația doamnei trebuie percepută ca o veritabilă păcăleală sau nu, însă trebuie să menționăm că din informațiile noastre, și-ar mai fi anunțat demisia de cîteva ori și ulterior a intrat în concediu medical.

Postul pe care îl deține Matichescu, chiar și cu jumătate de normă, este remunerat cu câteva zeci de mii de lei.


Citește și:

Ce indemnizație încasează Gabriel Monea din postura de administrator provizoriu al Societății Naționale Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu

Cine a înlocuit-o pe Mirela Matichescu în Asociația ITI Delta Dunării

Monea a înlocuit-o pe Mirela Matichescu Cine este și ce atribuții are administratorul public al județului Constanța?
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii