Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei Bratianu, cel mai cheltuitor parlamentar

ro

01 Dec, 2009 01:12 828 Marime text
Social-democraţii, cei mai risipitori deputaţi, în luna octombrie

Potrivit ultimelor date postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, în luna octombrie, pesedistul Matei Brătianu s-a folosit de 24.501 lei, fiind urmat de colega sa, Antonella Marinescu, cu 23.241 lei şi de liberalul Mihai Lupu, cu 22.782 lei. La capătul clasamentului cheltuitorilor s-a aflat democrat-liberalul Zanfir Iorguş, cu 15.074 lei, şi social-democratul Manuela Mitrea, cu 11.996 lei.

Criza începe să se simtă şi în activitatea pe care o desfăşoară parlamentarii constănţeni. Dacă în urmă cu câteva zile aduceam în prim plan sumele pe care cei patru aleşi constănţeni din Senatul României le-au cheltuit, relativ mai mici decât cele folosite luna trecută din vistieria ţării, potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, în luna octombrie, senatorii par să dea mici semne că se străduiesc, cât de cât, să facă eforturi pentru a-şi micşora cheltuielile.

Se observă, totuşi, o relativă ameliorare a cheltuielilor, cel puţin în ceea ce priveşte sumele cheltuite de fiecare birou parlamentar în parte.

Cei mai mulţi bani i-a folosit democrat-liberala Maria Stavrositu, 11.031 lei, fiind urmată, la mică distanţă, de liberalul Gheorghe Dragomir şi de pesedistul Matei Brătianu, ambii cheltuind câte 10.726 lei. La capătul topului celor mai cheltuitori deputaţi, pentru birourile lor parlamentare, se află liberalul Mihai Lupu, cu 9.765 de lei folosiţi din vistieria statului şi pesedista Cristina Dumitrache - 9.715 lei.

În ceea ce priveşte cheltuiala pentru diurna în Capitală, cazarea în teritoriu sau în Bucureşti, dar şi pentru cheltuielile pentru transportul în ţară şi pentru telefonia mobilă, cel mai cheltuitor a fost, în octombrie, social-democratul Matei Brătianu, cu 24.501 lei. Pesedistul este urmat, la mică distanţă, de colega sa de partid, Antonella Marinescu, care a folosit din banii statului 23.241 lei şi de liberalul Mihai Lupu, cu 22.782 lei. La capătul clasamentului se află democrat-liberalii Maria Stavrositu, care a folosit 15.500 de lei pentru bunul mers al activităţii parlamentare, Zanfir Iorguş, cu 15.074 lei şi social-democrata Manuela Mitrea, care, la fel ca şi luna trecută, ocupă ultima poziţie, cu 11.996 lei cheltuiţi în octombrie.

Astfel, per total, în luna octombrie, cei mai mulţi bani i-a cheltuit Matei Brătianu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii