Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii Sindicatului Liber din Invatamant, la discutii cu prefectul Palaz

ro

02 Apr, 2010 03:37 1720 Marime text
După ce în urmă cu o săptămână, Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar a pichetat Prefectura Constanţa, ieri prefectul judeţului Claudiu Palaz a organizat o şedinţă în cadrul căreia au fost dezbătute mai multe probleme.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliul Judeţean Constanţa, Inspectoratului Şcolar Constanţa, Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Judeţului Constanţa şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar.

De pe lista subiectelor dezbătute au făcut parte problema legată de necesitatea deschiderii finanţării în vederea acordării premiului anual pentru anul 2009 pentru unităţile de învăţământ, având ca ordonator de credite Consiliul Judeţean Constanţa, decontarea cheltuielilor pe mijloacele de transport în comun conform Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic dar şi asigurarea sumelor destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost/elev/preşcolar. Preşedintele SLSIP, Ioana Purcărea, a precizat că profesorii constănţeni din unităţile de învăţământ special sunt singurii care nu au primit premiul anual pe anul 2009. Trezorierul-şef Laurenţiu Mateizer a precizat că pe primul trimestru al anului 2010 Consiliul Judeţean a primit 2,5 milioane de lei, şi ieri 2,7 milioane lei pentru trimestrul II, fonduri destinate acestor unităţi de învăţământ. Întrucât Consiliul Judeţean Constanţa nu şi-a desemnat niciun reprezentant la această şedinţă, problema nu a putut fi soluţionată, urmând ca SLSIP să se adreseze direct acestei instituţii. Discuţiile legate de decontarea cheltuielilor pe mijloacele de transport în comun au fost amânate pentru următoarea şedinţă cu primarii pe care o va organiza Instituţia Prefectului. Cât priveşte asigurarea sumelor destinate cheltuielilor de personal stabilite pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar, Mateizer a precizat că sumele existente sunt suficiente pentru tot anul în curs.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii