Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatia pentru furnizarea energiei electrice la CN ACN, lipsita de interes pentru ofertanti

ro

19 Aug, 2009 01:51 1582 Marime text

cap_2.jpgLa şedinţa de deschidere a ofertelor desfăşurată ieri, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, un singur ofertant şi-a prezentat interesul pentru a derula contractul scos la licitaţie pentru furnizarea energiei electrice.

Chiar dacă anunţul de participare a fost transmis în urmă cu mai bine de o lună, la 4 iulie a.c, până la data şi ora limită stabilite de autoritatea contractantă pentru depunerea ofertelor, doar SC Tinmar - IND SA din Bucureşti şi-a declarat intenţia de a furniza energie electrică pentru Ecluzele Agigea, Cernavodă, Năvodari şi Ovidiu, pentru staţia de pompare Cernavodă, transformatorul de rezervă Cernavodă, porturile Basarabi şi Medgidia şi Gara Fluvială Medgidia. Valoarea estimată a contractului pe care compania l-a pus la bătaie atinge, potrivit datelor din caietul de sarcini, la 121.000.000 lei fără TVA. Firma care ar urma să fie desemnată câştigătoare ar derula contractul pe o perioadă de patru ani. La capitolul în care se descrie achiziţia publică este specificat faptul că pe lângă furnizarea energiei electrice se vor asigura şi serviciile de transport, de sistem, de administrare a pieţei cu operatorul reţelei de transport şi a serviciului de distribuţie cu operatorul reţelei de distribuţie.

acn_sediu_administratia_canalelor_navigabile_02.jpgSurprinzător sau nu, singurul ofertant participant la şedinţa de licitaţie de ieri nu a avut nicio problemă cu documentaţia de calificare. Totul a mers strună, reprezentanţii firmei ofertante nefiind obligaţi să aducă vreo completare documentelor. SC Tinmar - IND SA Bucureşti s-a obligat, potrivit ofertei financiare, să furnizeze energie electrică, pentru patru ani, către CN ACN Constanţa, pentru suma de 9.571.660 lei fără TVA, ceea ce reprezintă 2.277.014,94 de euro fără TVA. Oferta societăţii pare, la prima vedere, destul de bună, mai ales că este cu aproape trei milioane de lei mai mică decât suma maximă pe care CN ACN ar fi fost dispusă să o acopere.

SC Tinmar - IND SA este o firmă cu tradiţie de doar opt ani pe piaţa furnizorilor de energie electrică, câştigând de-a lungul anilor contracte cu valori importante, în toate regiunile ţării. Printre ultimele contracte atribuite se numără şi cel de furnizare de energie către Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Bucureşti Rahova, pentru o perioadă de patru ani, estimat la o valoare de 4.804.219 lei fără TVA.

{mos_ri:CN ACN,licitatie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii