Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmele de curatenie vor „aspira" 25 de miliarde din bugetul municipalitatii

ro

29 Jun, 2009 00:41 1047 Marime text

sediu_primaria_constanta_02.jpgPrimăria Constanţa este în căutarea unei firme sau a unei asocieri de firme care să se ocupe de întreţinerea sediilor şi a cluburilor de pensionari în următorii trei ani

Ca şi Consiliul Judeţean şi Primăria Constanţa caută firme specializate în curăţenie. Municipalitatea organizează o licitaţie pentru desemnarea agenţilor economici care vor aspira praful din birourile primăriei şi din cluburile pentru pensionari. 

Procedura de acordare a contractului privind „Serviciul de întreţinere şi curăţenie la sediile şi cluburile pentru persoane vârstnice ce aparţin Primăriei Constanţa" este în desfăşurare. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Primăria Constanţa caută maxim trei agenţi economici cu care să încheie un acord-cadru pe o durată de trei ani. 

Suma pe care municipalitatea este dispusă să o ofere operatorilor care vor face curăţenie la sediile structurilor subordonate primăriei şi la cluburile pentru persoane vârstnice nu este deloc de neglijat. Mai exact, valoarea estimată a contractului este de 2.086.341,9 lei fără TVA, adică de aproximativ 25 de miliarde de lei vechi.

Pentru servicii similare şi mai puţine sedii (nu putem face o comparaţie clară, pentru că nu ştim suprafaţa de „măturat" în ambele cazuri), CJC va încheia un contract pe patru ani, pentru aproximativ 20 de miliarde de lei vechi.

Condiţii drastice pentru participanţi

Potrivit anunţului publicat în SEAP, forma juridică pe care o va lua grupul de operatori economici care va fi selectat este contractul de asociere. Potrivit documentaţiei de atribuire, acordul cadru se va încheia cu unul sau cel mult trei operatori economici, care se vor clasa pe locurile I, II şi III, în ordinea crescătoare a preţurilor.  Firmele trebuie să prezinte cifra de afaceri medie anuală în ultimii trei ani, care să fie de cel puţin 2.000.000 lei. De asemenea, operatorii trebuie să deţină lista principalelor servicii similare prestate în ultimii trei ani, conţinând valori, perioade de prestare a serviciilor, beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi. Ofertantul trebuie să facă dovada încheierii şi finalizării a cel puţin un contract având ca obiect prestarea de servicii similare cu o valoare de cel puţin 600.000 lei.

Jitaru deţine supremaţia

De asemenea, municipalitatea precizează că este nevoie de cel puţin 32 aspiratoare care să îndeplinească cerinţele minime din contract, dar şi de minimum 32 persoane angajate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Potrivit anunţului apărut în SEAP, criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Deschiderea ofertelor va avea loc pe 17 iulie, la ora 12.00, la sediul Primăriei din Bd. Tomis, nr. 51.

Rămâne de văzut dacă acest contract va fi câştigat tot de renumita firmă constănţeană Herarconi - clientă veche a Primăriei Constanţa, care aparţine lui Ion Jitaru, membru cu state vechi în PSD Constanţa şi care prestează pentru mai toate hypermarket-urile importante din oraş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii